Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svenska cupmatcher och lokala


Andra omgången i Svenska Cupen för herrar har lottats idag. För ÖSKs del innebär det en förhållandevis kort resa till Sandviken för match mot Sandvikens IF. Hemmalaget ligger för närvarande tvåa i Ettan Norra. Matchen kommer att spelas den 18:e eller 19:e augusti.

Bland spelarna i en för mig förhållandevis anonym trupp hittar man Martin Springfeldt. En talangfull före detta akademispelare i ÖSK som inför den här säsongen bytte Karlslund mot Sandviken.


Beträffande vårt lokala senior-DM som sedan några år tillbaka bär sponsornamnet Myresjöhus Cup så blev det för andra året i rad en resa till Östansjö för ÖSKs del. Östansjö hittar man i div 6-tabellen där de ligger sist på grund av sitt inledande Ö. Inga seriematcher har nämligen spelats än i de lokala serierna. Lagets väg till mötet med ÖSK har gått via Fellingsbro borta (4-2) och en meriterande seger över div 4-laget Hidingsta (2-0).

Nu har den matchen fått lite fastare karaktär. Den kommer att spelas på Bäcksjövallen den 10:e augusti. För ÖSKs del ligger en inplacerad mellan Mjällby hemma (7 augusti) och Varberg borta (16 augusti). Mycket tyder väl därför på att det blir ett lag av U21-karaktär som får göra resan söderut.

Höga förhoppningar i Östansjö.
Östansjö IF: Cupsagan är ingen skräll längre

ÖLFF: Spelprogram Myresjöhus Cup

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.