Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Brevet från Pauli

ÖSKs styrelseordförande har skrivit brev till klubbens intressenter. Distribuerat dels via epost dels publicerat på föreningens webbplats.

Innehållet var väl ungefär som förväntat. Allt eller i alla fall så gott som allt är bra och skall dessutom bli ännu bättre, typ.

Det var främst tre saker jag fäste mig vid.

1. Sommarförstärkning(ar).
Pauli skriver: Vi har säkerställt finansiering för att rekrytera spelare utifrån de behov som finns.
Hmm? Så skriver man väl knappast om det bara är så att man avsatt ett belopp i den befintliga budgeten för rekryteringen. Jag vill nog snarare läsa det som att det kommer pengar ”utifrån” för att hjälpa till med finansieringen av sommarförvärv.

2. Nya investerare?
Pauli skriver: Vi…bygger och fördjupar relationer med nya investerarare som är villiga att engagera sig ekonomiskt i vår resa mot toppen.
Mer pengar på väg in i klubben (via en nyemission?). Kan ha ett samband med punkt 1 ovan.

3. Akademin.

Pauli skriver: Vi ska på herrsidan fortsätta ha ett fokus att utveckla unga talanger, både för att få ett framgångsrikt A-lag och för att öka vår förmåga att sälja spelare och därmed kunna bli ännu bättre. Talangutvecklingen är central. Våra unga spelare ska kopplas ihop med såväl erfarenhet som spets. Spelarutvecklingen kräver tålamod och uthållighet.

Pauli (och styrelsen) är medvetna om att det enda sättet att uppnå den omsättningsmässiga målsättningen/visionen är via framgångsrika spelaraffärer. Enbart ökade publikintäkter och marginellt högre sponsorintäkter kommer inte att föra upp ÖSK på någon nämnvärt högre nivå. Men beträffande spelaraffärer har ÖSK inte varit speciellt framgångsrika. Eller snarare inte alls framgångsrika.

ÖSK har ännu inte något bra sätt att överbrygga steget från talangfulla akademispelare till A-truppsspelare, som verkligen i konkurrens försvarar sin plats i startelvorna. Det är ju bara spelare med den profilen som kan säljas. Talangerna i ÖSKs verksamhet får visserligen träna med A-truppen, men spelmässigt får de i bästa fall sitta på bänken (för att se och lära någonting). Samtidigt som de borde spela match varje vecka. Här måste ÖSK bli bättre – mycket bättre.

ÖSK: Brev från ordföranden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.