Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Förlust för P17

ÖSK P17 har haft ett intensivt program den senaste tiden. Tre seriematcher plus en träningsmatch mot div 4-laget Eker på 10 dagar hade nog sugit musten ur fler än en spelare. Det var väl därför det var en del nya (för mig) spelare i startelvan.

Onsdagsmatchen mot IFK Göteborg blev tyvärr ingen höjdare. In till halvtidsvilan gick hemmalaget med ett hanterbart 0-1 underläge, men när sedan gästerna smällde in sitt andra mål precis i inledningen av den andra halvleken blev hindren som skulle övervinnas alltför stora. Innan allt var klart hann sedan Göteborg öka på sin ledning med ytterligare ett mål och dessutom grovt missa en straffspark.

Ändå tycker jag att siffrorna på sätt och vis inte riktigt spelar matchförloppet. På plan var lagen rätt jämna, men fram till motståndarmålet kom ÖSKarna alltför sällan. På den punkten var gästerna betydligt effektivare. En del av ÖSKs problem verkade bero på en konservativ 4-1-4-1 uppställning, som lämnade ensamanfallaren mol alena, samtidigt som balansspelaren inte kunde förhindra de inspel från kanterna som öppnade för Göteborgs mål.

ÖSKs spel flöt inte speciellt bra med alltför många missriktade passningar för att man skulle få någon stuns i det offensiva arbetet.

Plus, trots resultatet, ger jag till snabbe Elias Rigö och till alltid pålitlige Josef Keyrouz.

Matchfakta.
18. 0-1 Linus Carlstrand
27. Varning Angelo Isla Kulpa
46. 0-2 Linus Carlstrand
60. Varning Kevin Larsson Ajayi
63. 0-3 Kevin Larsson Ajayi

Laguppställning.
Theo Eriksson
Christian Kaya, Josef Keyrouz (k), Rasmus Kempe, Gustav Attås
Filip Ivarsson
Elias Rigö, Adam Al Hamad Eriksson, Henry Hertzman, Adam Kjell
Victor Andersson

Ersättare: Noah Svensson (mv) , Elia Holm, Simon Ekberg, Wessam Dukhan, Nathan Hernandez Öhrn, Danny Derbas och kanske Malte Åkerlund Wolfbrandt

Återstående ”vår”matcher med ett väldigt tajt spelschema.
2021-06-20 13:00 Helsingborgs IF – Örebro SK
2021-06-24 19:00 Örebro SK – Utsiktens BK
2021-06-30 17:00 IFK Göteborg – Örebro SK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.