Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: Ännu inget klart med tränarna

NA skrev igår om kontraktssituationen för ÖSKs tränarteam. Att Axel Kjäll stannar kvar i ÖSK verkar väl vara klart vid det här laget. Frågan är bara vad han skall göra. Eller kanske snarare hut mycket han skall göra. Kanske har svaret på denna fråga någonting att göra med vad som händer med övriga tränare. Alla tre har kontrakt som löper ut i år och det är inte givet att de kan/vill fortsätta med ÖSK.

Av Axels uttalande till NA att döma vill han/man nog i första hand behålla den nuvarande tränartrion. Enligt Kjäll diskuteras detta tillsammans med Simon Åström. Förhoppningen är att oavsett hur förhandlingarna går, ska de vara avklarade till årsskiftet.

Vitor Gazimba.
Axel Kjäll och ÖSK verkar vara väldigt nöjda med Gazimba som helt oplanerat kom in i verksamheten, då Daniel Bäckström lika oplanerat hoppade av för ett jobb hos Malmö FF. Gazimba verkar ha fått ett större ansvar än vad som väl normalt brukar läggas på en assisterande tränare. Frågan är om han är nöjd med detta eller om han vill ta steget fullt ut till en roll som huvudansvarig tränare igen. I Kongsvinger, som han kom från, var han ju huvudtränare. Anställningen hos ÖSK kom lägligt rent tidsmässigt för honom men innebar ändå ett steg bakåt i tränarkarriären. Ett annat problem – eller vad man skall kalla det – är att han har sin hustru i Portugal. Något som givetvis är väldigt svårt att hantera över en längre tidsperiod.

Kjäll: Jag vet att han har trivts i den rollen men han har fortfarande sin fru i Portugal och har bara varit här ett år. Det är klart att han funderar långsiktigt vad som är bäst för honom. Jag hoppas och tror att vi kan hitta en lösning med honom inför nästa år. Det är vår ambition att han ska jobba med ÖSK fotboll nästa år.

Jimmy Höglund.
ÖSKs fystränare delar sin tid mellan ÖSK och Svenska Fotbollförbundet. Han är sedan många år etablerad i Örebro med sin familj. Jag har en känsla av att han egentligen är lite överkvalificerad för en klubb som ÖSK, som väl inte kan betala honom lika mycket som en klubb med mer resurser skulle kunna göra. Men han verkar att trivas i Örebro, så han blir kanske kvar trots allt.

Kjäll: Min känsla är att han vill vara kvar, det är så diskussionerna går och där sitter vi i diskussioner kring avtal och förutsättningar för att han ska vara kvar.

Jonas Bohlin.
Även ÖSKs målvaktstränare delar sin tid mellan två arbetsgivare. För Bohlin handlar det dels om tränarjobbet hos ÖSK och dels jobbet som polis. För hans del gäller det i första hand att finna former som gör att han kan fortsätta med båda uppgifterna.

Kjäll: Jag hoppas och tror att han ska vara kvar. Sen gäller det att hitta en balans för hur mycket han ska vara här och hur mycket han ska vara hos polisen. Om vi kan landa in i någonting som varit liknande i år hoppas jag vi kan fortsätta jobba tillsammans.

NA: ÖSK riskerar att tappa tränarteamet – samtliga med utgående kontrakt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.