Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Frågetecken kring pandemistödet

NA skriver idag om ett uteblivet stöd för ÖSK och de flesta andra av fotbollens elitklubbar. ÖSKs ansökan har enligt den sammanställning som finns publicerad på Riksidrottsförbundets webbplats avslagits. Något som även gäller för AIK, Elfsborg, Helsingborgs IF, Malmö FF, IFK Norrköping, Örebro SK och Östersunds FK.

Simon Åström ställer sig frågande till det negativa resultatet och säger sig inte ha fått någon information eller förklaring. Samtidigt konstaterar han att inte hela det belopp på 500 mkr som det totala stödet uppgår till har redovisats. Östersund, som är en av ”nollföreningarna” anger att de kommer att få ett bidrag.

För mig veckar det snarast vara ett fall av bristande kommunikation (hoppas jag). RF:s ordförande Björn Eriksson intervjuades nyligen i P1:s lördagsintervju och sade då att när det gäller fotboll och ishockey låter man förbunden göra fördelningen. I ÖSKs fall skulle det alltså röra sig om SvFF och/eller Svensk Elitfotboll som avgöra hur mycket de olika föreningarna skall få. Samtidigt är det väl lite underligt om SEF inte fört den informationen vidare till berörda klubbar.

De begränsade belopp som betalas ut till vissa elitklubbar verkar inte ha med deras elitverksamhet att göra utan är en kompensation för intäktsbortfall från saker som fotbollsturneringar o. dyl. Alltså den typ av ersättning som ÖSK Ungdom får ta del av.

Sista ordet är nog inte sagt än i denna fråga.

NA: ÖSK tappade tio miljoner men blir utan coronastöd
FotbollDirekt: Så mycket pengar fick din klubb av regeringens stödpaket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.