ÖSK Söder Herr: En poäng mot Laxå

Mathias Dimberg gjorde en klart godkänd insats som mittback då ÖSK SÖder mötte Laxå i Myresjöhus Cup.-

Det är något speciellt med ÖSK Söders herrlag och Laxå IF. Laxå åkte ur div 5 förra året med resultatsviten unna 3; oavgjorda 2 och förluster 17. Målskillnaden blev -81. Två av deras tre segrar kom mot ÖSK Söder. Så det fanns en hel del revansch att utkräva när de två lagen idag möttes på ett mycket blåsigt och kallt Ekäng.

Inte gick det så mycket bättre idag. Jag såg första halvlek innan jag gav upp på grund av vädret – inte värmde spelet så värst mycket heller. Laxå tog ledningen redan innan matchen börjat genom att slå in sin bonusstraff. Lunkan i Söder mål gick åt rätt håll men hann inte ner innan bollen var på fel sida mållinjen.

Spelmässigt dominerade Söder hela halvleken utan att kunna klämma fram speciellt många målchanser. Laxå å andra sidan skapade ingenting. Dessutom fick gästerna efter en dryg halvtimme en av sina spelare utvisad efter två snabba gula kort. Det första för någon mindre förseelse, det andra för ifrågasättande av domslutet. Söders grepp om matchen förstärktes helt klart efter utvisningen, men resultatet förblev magert.

Sedan åkte jag som sagt iväg så jag missade Hamas kvitteringsmål till 1-1. Fler mål blev det inte, så Söder fick nöja sig med en poäng trots ett antalsmässigt övertag under hela den andra halvleken. Bra i ÖSK under den första halvleken tyckte jag Mathias Dimberg (för dagen mittback) och Alexander Lienius på mittfältet var.

Trots det klena resultatet bör väl Söder rimligtvis klara sig vidare till utslagsturneringen. Kvar att möta har de GSBK som inledde gruppspelet med att lämna walk-over då de skulle möta Laxå.

00. 0-1 Emil Andersson (bonusstraff)
32. Varning Nisvet Reiz
32. Utvisning Nisvet Reiz
??. Varning Emil Andersson
73. 1-1 Karzan Hassan

Anm. ÖSK Söder anger själva att det var Mohammed ”Hama” Ari Ibrahim som gjorde målet.

Söders matchtrupp: Anton Andersson (mv), Alessandro Eni, Marcus Laini Bovellan, Gabriel Eriksson, Vincenzo Altilia, Alexander Lienius, Karzan Hassan, Mubarak Abdu Osman Kokby, Mathias Dimberg, Eric Hernmyr, Niclas Anttonen (k), Mohammed ”Hama” Ari Ibrahim Ibrahim, Andreas Lundgren och Fredrik Lundgren.