Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2019/20: Besara öppnar dörren

Frågan är bara vilken dörr det är han öppnat för Fotbollskanalen. Denna kanal som på något sätt verkar ha någon slags ensamrätt på nyheter om och med Nahir Besara. De kanske känner någon som känner Besara eller något åt det hållet.

I alla fall så har ÖSKs föredetting ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. Och eftersom man på Cypern spelar höst/vår är han nu ungefär halvvägs genom spelåret. Lite tidigt kanske för att redan nu börja fundera på vad han skall göra sedan. Fast det gör han ändå.

Till Fotbollskanalen förklarar han på ett lagom svävande sätt att visserligen har han kontrakt men att allt eller i alla fall det mesta kan hända. Och skulle det göra det så är allsvenskan nog inte så dum ändå. Eller för att vara mera exakt.

Fotbollskanalen: Besara har kontrakt med Pafos över den här säsongen, men utesluter ändå inte en flytt i vinter.
Besara: Man måste självklart hålla alla dörrar öppna, även om jag respekterar mitt kontrakt. Det svänger fort inom fotbollen, men jag har kontrakt över säsongen och förhåller mig till det.
Fotbollskanalen: Är allsvenskan aktuellt?
Besara: Det beror ju på. Jag gillar allsvenskan och det är hemma, men det beror på vad det är och sådär.

Det verkar ju nästan som klubbledningen i Pafos talat med Besara och förklarat att de inte skulle bli jättebesvikna om han hittade en annan arbetsgivare. För om man velat ha honom kvar hade han givetvis inte uttalat sig på det viset.

Vad som sedan sker är det ingen som vet. Han kan ju hamna i Saudiarabien igen. Eller i Örebro. Han fyller 29 år nästa år och har nog passerat den ålder då de allsvenska toppklubbarna (om uttrycket förlåtes) är intresserade. Återstår då resten och i sådana fall borde väl ÖSK ligga bra till om man tar hänsyn till trivselfaktorn – han verkar ju ha trivts riktigt bra i Örebro och med ÖSK. Dessutom tror jag att han och Axel Kjäll hade ett givande utbyte av åsikter. En kontakt som borde vara intressant för Besara om han siktar på att fortsätta inom fotbollen efter det att hans aktiva karriär är över. Fast det vet jag ju inte om han planerar.

En faktor som kan försvåra en återkomst till Sverige är att Besara är kontraktsbunden. Är hans nuvarande klubb villig att släppa honom utan ersättning? Kanske det, om det inte dykt upp någon som är villig att köpa loss honom. Därför lär de nog avvakta ett bra tag in i januarifönstret innan de släpper honom till vem som helst, typ ÖSK”.

Fotbollskanalen: Besara blev lockad av satsning – nu bottenstrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.