Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2019/20: En målvakt till

ÖSK har redan haft två målvakter på provspel under de senste två veckorna. Möjligen för att alla goda ting är tre dök det idag upp en tredje målvakt för inspektion. Nu kan man ju fråga sig hur pass effektiv en endagars provträning kan bli. Speciellt som det här var den sista träningen inför ett längre uppehåll på grund av semestrar och helgledigheter. Jag tror inte att man körde speciellt hårt eller matchlikt under dagens träning.

Oscar Jonsson, född 1997, har fått sin fotbollsutbildning i Djurgårdens akademi. Någon uppflyttning till A-laget blev det aldrig utan han har lånats ut än hit och än dit utan att egentligen få någon mer speltid än 10 matcher med Enskede IK.

Inför den här säsongen klipptes sedan banden med Djurgården och han skrev ett tvåårigt kontrakt med Karlstads BK. En klubb som gav honom ett stort förtroende genom att låta honom stå i 29 av säsongens 30 seriematcher.

Eftersom det knappast är troligt att ÖSK lägger pengar på att köpa loss en andremålvakt kan man ju fråga sig vad han gör i Örebro. Möjligen kan förklaringen finnas i det faktum att de två Karlstadsklubbarna United och BK kommit överens om att slå ihop sina verksamheter inför den kommande säsongen. Det kommer alltså att finnas två målvaktsuppsättningar i den nya klubben, vilket möjligen skulle kunna göra det lättare att få loss Jonsson om ÖSK skulle fastna för honom .Fast, fast om man bara tar hit honom för en dags träning kan väl intresset inte vara alltför stort för honom.

NA: Här är nya namnet i ÖSK:s målvaktsjakt
ÖSK: Oscar Jonsson provtränar med ÖSK

Spelarstatistik från footballtransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.