Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Axén mot nytt TV-jobb

ÖSK:s tidigare tränare Alexander Axén är på väg mot ett nytt jobb. Att hans nuvarande anställning hos C More har varit tidsbegränsad har väl varit klart ända sedan han fick jobbet. Hans nuvarande arbetsgivare C More har ju inte längre kvar sändningsrättigheterna för Allsvenskan och Superettan efter nyår.

Det blir säkert en del fotboll i kanalen även efter årsskiftet, men knappast tillräckligt mycket för att motivera en anställning av Axén. C More delar visserligen tillsammans med SVT sändningsrättigheterna för Fotbolls-EM som ju igår blev intressantare ur en svensk synvinkel. Men ändå.

Axén har under hösten låtit alla förstå, att han var väldigt intresserad av att ta steget tillbaka till fotbollsplanen. Han nämndes också tidigare som en tänkbar tränare för GAIS eller för Västerås SK.

Suget från en mer aktiv roll i fotbollen var dock inte större än att det verkar ha försvunnit så fort en möjlighet till fortsättning på TV-sidan dök upp. FotbollDirekt uppger att Axén är på väg att kunna få fortsätta sitt kommenterande hos Discovery (Kanal 5, Kanal 9 Eurosport och Dplay), vilka vann budstriden avseende de två högsta serierna från och med nästa år. Och dit är Axén av allt att döma på väg.

NA har som till skillnad mot FotbollDirekt lyckats få en kommenterar av Axén. Han vill dock varken förneka eller bekräfta uppgifterna, vilket i de här sammanhangen väl snarast skall ses som en bekräftelse. Om inget oväntat dyker upp kommer han alltså att fortsätta att kommentera de två hösgsta svenska ligorna.

FotbollDirekt: AVSLÖJAR: Här hamnar Axén nästa år
NA: Uppges få nytt tv-jobb hos konkurrenten – Alexander Axéns egna ord

Några rader om Discoverys planer för allsvenskan kunde man läsa om i Aftonbladet för några dagar sedan: Discovery tar över allsvenskan i tv – här är deras löften

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.