Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2019/20: Kjäll funderar på Björndahl

Erik Björndahl (Foto: svenskfotboll.se)


Erik Björndahl, den före detta Forward-spelaren som nu spelar i Degerfors, vann Superettans skytteliga i år med sina 20 mål. Någonting som givetvis väckt ett intresse hos ÖSK att locka honom tillbaka till Örebro.

Axel Kjäll, som känner Björndahl väl från deras gemensamma tid i Forward, håller med om att Björndahl finns i hans tankar.
Han är en spelare som har vunnit skytteligan i superettan som bor i Örebro. Det vore nästan tjänstefel om jag inte hade med honom i mina tankar inför 2020, säger Axel Kjäll till NA.

Björndahl är en kraftfull spelartyp som började sin fotbollskarriär som mittback, men som sedan flyttats framåt på planen. Oftast brukar det väl vara tvärtom. Ett frågetecken skulle möjligen hans ålder kunna vara. Han fyller 30 år nästa år och har en spelstil som nog tar ut sin rätt.

Björndahl är kontraktsbunden till Degerfors ytterligare två år, men hans kontrakt skall, enligt NA, innehålla en utköpsklausul, som definierar vad han skulle kosta vid en övergång.

Vid sidan av fotbollen i Degerfors driver han tillsammans med Robert Walker mediabyrån RE! (som bland annat har ÖSK som kunder). Det verkar väl gå rätt så bra för dem.

NA: Öppnar för Björndahl i ÖSK

Statistik för Erik Björndahl från elitfootball.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.