Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2019/20: Vänsterback på ingång?

Benjamin Hjertstrand (Foto från Brages webbplats).


Allt hetare rykten har idag på eftermiddagen och senare på kvällen hävdat, att IK Brages vänsterback Benjamin Hjertstrand skulle kunna vara på väg till ÖSK.

Ryktesspridningen har sitt ursprung i Expressens överste ryktesspridare Daniel Kristoffersson som påstod att Hjertstrand var nära en övergång till ÖSK. Enligt Kristoffersson återstår bara detaljer innan allt är klart.

NA:s Mittmediakolleger på Dalarnas Tidningar har spunnit vidare på tråden och hävdar nu på kvällen, att en övergång redan är klar sedan någon vecka tillbaka. Men eftersom Brage är mitt uppe i ett allsvenskt kval mot Kalmar FF har man inte gått ut med nyheten än (gissar jag). Nu är nog Brages möjligheter att gå hela vägen i det kvalet väldigt små. Kalmar vann den första kvalmatchen mot 2-0 på Domnarvsvallen.

Helt klart eller bara nästan helt klart. Nog verkar det av nyheterna idag som om en övergång är väldigt nära. Annars brukar dementierna vara kraftfullare.

Hjertstrand är 25 år och beskrivs som en vänsterfotad försvarsspelare som dessutom tidigare spelat mittfältare på lägre serienivåer. Han kommer ursprungligen från Falun och har via Dalkurd hamnat i Brage. Dalarnas Tidningar skriver, att han aldrig spelat mittback, men med tanke på att det är något av en specialitet för Axel Kjäll att göra om ytterbackar till mittbackar (Ring, Lorentzson, Granlund och till och med Björnquist) skall man nog inte utesluta, att även Hjertstrand skulle kunna hamna där om det skulle knipa.

Efter Book verkar ÖSK nu hämta ytterligare en spelare från en toppklubb i Superettan. Det kanske är ett tecken på en ny värvningsstrategi. I stället för att värva äldre etablerade spelare på nedgång i sin karriär satsar man kanske nu på något yngre som fortfarande är på väg uppåt karriärmässigt. Rogic passade för övrigt även han in på den beskrivningen då han kom från AFC till ÖSK.

Expressen: Nära allsvensk klubb – mitt under kvalet
NA: Placeras i ÖSK – Experten om Hjertstrand
NA/DT: Nya uppgifter till Sporten: Bragebacken helt klar för Örebro SK – Hjertstrand dementerar

Spelarstatistik från elitefootball.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.