Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lokal futsal: Säsongen har börjat

Den lokala futsalsäsongen startade för ÖSK-lagens del igår då ÖSK Söder/Ungdom F17 besegrade Adolfsberg med hela 5-1. Anna Sandberg visade prov på sin vassa vänster(?)fot genom att göra fyra av målen. Just det här laget är väl det som i första hand skall kunna vara med och slåss om DM-tecken och så småningom kanske även om en bra plats i SM. I övrigt ser det av olika anledningar rätt tunt ut på futsalsidan i år.


ÖSK Söder Dam.
Söders damer dominerade den lokala futsalen under många år. Förra året lämnade dock i princip hela förstalaget Söder för Örebro Futsal Club i det nationella seriesystemet. Ett arrangemang som jag tror passade båda klubbarna rätt bra. Örebro Futsal Club kunde knyta ett antal riktigt bra futsalspelare till sig och ÖSK Söders damer slapp den ekonomiska och logistiska utmaning som deltagande med ett lag på den högre nivån skulle ha inneburit.

Kvar i ÖSK Söder finns det fortfarande ett antal duktiga futsalspelare som nu fått möjligheten att ta för sig när konkurrensen lättat efter lagkamraternas flytt till ÖFC. Dessutom borde väl laget ha fått en avsevärd förstärkning från de 17-åringar som inte längre får spela om DM-tecknen i den äldsta ungdomsklassen.


ÖSK Söder herr.
Söders herrar har inte hållit samma höga futsalprofil som damerna gjort. I år återfinns det ute i sydnärkes tassemarker i den lägsta herrserien.


ÖSK Söder (Ungdom) F17/03.
ÖSK Ungdom (som kallar sig för Söder av seriemässiga skäl) får väl som jag redan konstaterat gälla som ÖSKs DM-favoriter i år. I en tunn serie med bara två klubblag samt med två kombinationslag är det bara ÖSK och Adolfsberg som går vidare till DM-slutspelet. Det blir alltså final på en gång i klassen.


ÖSK Ungdom F15/05.
ÖSK Ungdom representeras även i den yngre DM-klassen för flickorna. Här finns det faktiskt även ett lag från KIF Örebro så det blir tre lag som gör upp om DM-tecken och SM-platser. Jag har ingen riktig känsla för hur ÖSK-laget står sig, men jag har en känsla av att det är Adolfsberg som är det starkaste laget av de tre. Men jag kan ju ha fel. ÖSK Ungdoms flicklag brukar ju bli starkare efter hand.

Man (dvs. jag) kan väl tycka att Kumla och Yxhult hade kunnat se till att deras flickor i de två DM-klasserna var registrerade på samma klubb för futsalen.


Pojkklasserna.
Det är väl bara att konstatera, att kombinationen fotbollsakademier och konstgräsplaner dödat intresset för futsal i DM-klasserna för pojkar. I P17-klassen har ingen av de tre akademiklubbarna (ÖSK, BK Forward och Karlslunds IF) något lag med. Forward hade i och för sig anmält ett, men det ströks redan innan gruppspelet börjat. I P15-klassen deltar ett lag från BK Forward.


ÖSK Futsal Club.
Dessutom finns ÖSK Futsal Club med i flera av de aktuella serierna. Trots namnet så är det här dock inte ett ”riktigt” ÖSK-lag, som jag dessutom inte vet något om. Så det blir inga kommentarer om dem.

Egentligen borde väl deras ungdomsverksamhet drivas via ÖSK Ungdom, som man gör för övriga grenföreningar i ÖSK-Alliansen. Men så långt i integreringen dhar e/man inte kommit än.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.