Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

F16: DM-mästare

I en glest besatt DM-turnering hämtade igår ÖSK Ungdom hem DM-tecknen i klass F16. Under senare år har det i den här klassen ofta varit en tuff kamp om segern mellan ÖSK och Adolfsberg. I år hade Adolfsberg inte något lag med, vilket väl gjorde det lättare för ÖSKs spelare som under året vässat fotbollskunnandet med lag i både F17 SM och div 3.

Eftersom det bara var tre anmälda lag fick ÖSK sin finalplats direkt. Motståndet avgjordes i den semifinal som behövde spelas. Ett kombinationslag med spelare från IFK Hallsberg, Pålsboda GoIF och Sköllersta besegrade IF Rynninge IK med 4-2.

I gårdagens final som spelades på neutral mark i Kumla höll sydnärkeslaget jämna steg med ÖSK i en halvtimme innan två snabba mål gjorde att ÖSK kunde gå till halvtidsvilan med en 3-1 ledning. Mot slutet av den andra halvleken spädde ÖSK på i målprotokollet och matchen slutade med de välbekanta tennissiffrorna 6-1.

Matchfakta.
14. 0-1 Tilde Brunke
17. 1-1 Ida Wallgren
28. 1-2 Tilde Brunke
31. 1-3 Anna Sandberg
71. 1-4 Julia Johansson
78. 1-5 Anna Sandberg
90. 1-6 Lisa Aronsson

Startade gjorde: Kajsa Algotsson (mv), Julia Johansson, Tilde Brunke, Lisa Aronsson, Astrid Engström, Ebba Cabander (k), Smilla Johansson Norén, Stina Hedborg, Anna Sandberg, Kerstin Nordqvist och Thilde Henriksson.
På bänken satt: Ema Ribic, Pailin Kristensson, Alice Widegren och Nora Lans (mv)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.