Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Axén till Västerås?

Alexander Axén, som snart är arbetslös på grund av att hans arbetsgivare C More inte längre kommer att ha TV-rättigheterna till Allsvenskan, gick för några dagar ut med att han gärna skulle återgå till tränarsysslan igen.

På den eviga frågan Vad händer nu?, svarar han Fotbollskanalen
– Jag är öppet nyfiken över vad som ska ske och jag älskar ju fotboll och vill fortsätta att jobba med det. Jag är öppen för allt, att blir tränare eller sportchef eller att jobba med att utveckla spelare men utesluter inget.

Ja, det gäller väl att fiska med många krokar. Axén är en skicklig tränare som dessutom är välkänd efter sin tid i Örebro och jobbet på C More. Men han är nog inte så ”lättplacerad”. Han tar stor plats och kan säkert få svårt att etablera sig i klubbar med ett redan etablerat maktcentrum. Det är Axén säkert väl medveten om. Till Fotbollskanalen säger han:
– Det finns lag i både allsvenskan och superettan som är intressanta. Särskilt nu när allsvenskan blivit så uppdelad. Det handlar mer om vad klubben vill och vilken vision som finns och att det finns en plan.

Vilket låter lite konstigt om man tänker på att då han lämnade ÖSK uppgav, att han gjorde det på grund av att han inte ansåg att det gick att fullfölja klubbens planer på grund av alltför begränsade resurser. Nu kan han alltså tänka sig att börja om i Superettan i någon klubb med ännu mindre resurser till sitt förfogande.

I dagarna har det dykt upp en del rykten om vilken hans nästa klubbadress skulle kunna bli. Darlin Musa, som twittrat en hel del om spelarövergångar under sommaren (och i allmänhet haft rätt) skriver på sin blogg, att Axén nu förhandlar både med sin tidigare klubb GAIS och med Västerås SK om jobbet som tränare. Musa återfinns numera bakom en betalningsvägg så exakt vad han skriver om saken är oklart.

Västeråsbloggen Anno 1904 skriver en del om saken och tror bland annat att Västerås ligger bättre till på grund av att Axén i så fall kan välja att bo kvar i Örebro. Nu kan jag ha fel, men är det inte så att Axén inte har något körkort. I så fall ter sig även Västerås rätt avlägset.

Anno 1904: Tränarjakten fortsätter: Axén på väg till VSK?

NA:s Mittemediakolleger på VLT har intervjuat VSK:s sportsligt ansvarige Ado Sadzak om saken. Denne varken kan eller vill bekräfta något utan är allmänt svävande på frågor om statusen på tränarjakten. Om det nu pågår någon tränarjakt. VSK tränas för närvarande av Peter Lundqvist som ju fortfarande har kvar jobbet. Dessutom vore det rätt pinsamt för VSK om de gick ut med att de förhandlar med Axén, om denne sedan valde någon annan klubb.

En intressant detalj i sammanhanget är att den nuvarande tränaren Lundqvist tidigare var sportchef i klubben och då försökte intressera Axén för sysslan som tränare. Utan att lyckas.
Helt fel av mig. Det är inte alls Lundqvist som tränar VSK. (Jag tyckte att det var underligt, men kollade in upp uppgiften). VSKs nuvarande tränare heter Thomas Gabrielsson.

NA: Uppgifter: Axén i samtal – med ÖSK-rivalen

VSK en ÖSK-rival? Nej, det är väl att ta i – även om de är från Västerås.

Ett besked om det blir GAIS, Västerås eller någon annan klubb kan nog dröja. Både GAIS och VSK är mer (GAIS) eller mindre (VSK) indragna i striden kring det nedre kvalstrecket och det återstår sex omgångar och ett eventuellt kval innan vi vet hur den kampen slutar.

1 kommentar – kommentera

Erik Eklund

Intressant med körkortsdetaljen.

VSK tränas för övrigt av Thomas Gabrielsson. Peter Lundqvist var tidigare sportsligt ansvarig tillsammans med Ado Sadzak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.