Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lokal Fotboll: Rynninge på fallrepet

Rynninges kassör Thomas Ylvén skriver på klubbens webbplats om den ekonomiska situation som klubben befinner sig i. En ekonomisk situation som är mycket kritisk. I bästa fall kommer man att klara sig över augusti och september månad förutsatt att man får de inkomster man räknat med. Vad som händer därefter är oklart, pengar saknas i dagsläget. Frågan är varifrån dessa skall komma.

Men det är inte bara den ekonomiska situationen som är oroande. Klubben saknar i princip även en styrelse. Enbart positionerna som kassör och som sekreterare är i dagsläget besatta av klubbens hemsida att döma. Ett extra årsmöte är utlyst tills nu på måndag (den 19 augusti). Men det är väl tveksamt om det finns någon som är villig att ta över ansvaret för klubben. I alla fall finns det inget förslag från valberedningen som hittat fram till webbsida.

Ekonomiska problem har klubben dragits med länge. Jag antar, att uppflyttningen till div 1 för herrlaget förra året och de ökade kostnader som detta medfört, är vad som gjort läget akut. Det faktum att det finns ytterligare två div 1-klubbar i Örebro har väl dessutom bidragit till att konkurrensen om spelare och publik blivit för hård.

För fotbollen i Örebro är situationen i Rynninge bekymmersam. Klubben är den enda med en breddverksamhet för ungdomar i de norra stadsdelarna. Den är vidare tillsammans med KIF Örebro och ÖSK Söder en av endast tre klubbar med en damverksamhet i någon av de fyra högsta damserierna.

Även för ÖSK är situationen bekymmersam. Det ligger helt klart i Sportklubbens intresse, att unga talanger kan rekryteras och utbildas även hos andra Örebroklubbar. Blir de sedan ”tillräckligt” bra hamnar de flesta av dem ändå så småningom hos ÖSK. Går Rynninge under lär de dröja ett antal år innan en stark organisation finns på plats igen för att ta hand om fotbollsintresset på norr. Det gynnar definitivt inte ÖSK.

Rynninge IK: Inför hösten i Rynninge IK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.