Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P15/04: Två ÖSKare till den första sammandragningen

SvFF har tagit ut truppen till 04:ornas första elitsammandragning. Sammanlagt är det 46 spelare som kallats till Bosölägret mellan den 1:a och 4:e augusti. Örebrodistriktet representeras av ÖSK-duon Christian Kaya och Theo Eriksson.

Att Kaya skulle få en kallelse kommer väl inte som någon större överraskning. ÖSK har ju faktiskt redan skrivit ett ungdomskontrakt med den talangfulle försvararen, som i vintras bytte från Örebro Syrianska till ÖSK. Lite mer överraskande (i alla fall för mig) är att målvakten Theo Eriksson finns med bland de utvalda. Men vad vet jag – jag har faktiskt aldrig sett honom i match. De här uttagningarna baseras i huvudsak på hur spelarna presterade på Distriktselitlägret i Halmstad och jag antar att Theo då gjorde bra ifrån sig.

Riktigt var de här två spelarna hör hemma i ÖSKs organisation är oklart (för mig). ÖSK listar dem som medlemmar i både P16- och P17-trupperna. Det verkar lite flytande, men det är det kanske i verkligheten också.

Närmast på programmet för den här åldersgruppen står sedan traditionsenligt två stycken nordiska dubbellandskamper. Sverige möter Finland i Visby den 20:e och 22:a augusti. Månaden därefter den 17:e och 19:e september blir det sedan dags för ett dubbelmöte mot Norge i Norge. Normalt brukar väl de flesta av deltagarna på Bosölägret kallas till någon av de två dubbellandskamperna. Förbundskapten Christofer Augustsson vill säkert se så många som möjligt av de här spelarna i skarpa matchsituationer.

SvFF: Första landslagslägret för P04-kullen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.