Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Tre viktiga poäng då fotbollssommaren går mot höst.

Glada spelare efter segern mot Södersnäckorna.

Efter två framgångsrika stockholmsresor var det dags för ÖSK Söders damer att visa att även hemmaformen var bra. Precis som ÖSKs A-lag har laget fkatiskt tagit fler poäng på bortaplan än vad de gjort hemmavid.

Lördagsmotståndarna från Södersnäckorna är ett lag som man aldrig riktigt vet var man har. De blandar bra och dåliga resultat. Svårt med spelarmaterialet har de också. Speciellt under sommaren. Till matchen mot ÖSK Söder kom de med bara en avbytare och utan vare sig lagledare eller tränare.

Men de är rätt duktiga att spela fotboll – så länge orken räcker. I den här matchen gjorde den det i ca. 30 minuter i vardera halvleken. Därefter sjönk deras prestation påtagligt.

Men det var ändå ÖSK som fick den bästa starten. Redan efter några minuters spel frispelas Sara Sandberg. Sara kommer ensam mot mål, får lite dålig vinkel och hennes skott blockeras av målvakten vid första stolpen, men studsen är välvillig och Sara kan enkelt ge sitt lag ledningen på sin egen skottretur.

Södersnäckorna jobbade på bra och skapade några riktigt bra målchanser, bland har de annat en lobbnick i ribban. Efter halvtimmen lugnar det ner sig (sett med ÖSK-ögon) och innan halvleken är slut har även Söder en ribbträff. Dock från en hörna, så det kändes inte som en lika het målchans.

Andra halvlek börjar sedan precis som den första. Men med en stor skillnad. Gästerna från Stockholm gör mål, inte bara en gång utan två. Pernilla Jansson, som gjorde två av målen i våras i den match som Söderkringlorna vann med 4-3, såg ut att bli matchvinnare igen. För efter det andra målet som gjordes 20 minuter in i halvleken var det nämligen inte så värst mycket som tydde på att det skulle kunna bli en hemmaseger.

Caroline Zandén hade en hel del att stå i mot duktiga Södersnäckor.

Men hemmalaget tog sig samman på ett föredömligt sätt och kunde i slutskedet inte bara kvittera utan även göra det matchavgörande tredje målet. Moa Arlebo kvitterade med sex ordinarie minuter kar. Frispelad av någon (som nog var Sara Sandberg) kom hon igenom ensam mot mål och dessutom rakt framifrån. Ett säkert avslut vid sidan av målvakten och det var kvitterat. Och med två minuter kvar gjorde Emma Tivemo vad vi sett henne göra ett antal gånger tidigare – avgjorde en match med ett sent mål. Emma fick en kalasträff ute till vänster och hennes hårda skott hittar in i mål via den bortre stolpen.

Mission completed så att säga. En stark avslutning av vårsäsongen har fört Söders damer från en plats vid nedflyttningsstrecket till fjärdeplatsen i tabellen.

ÖSK Söder Dam: Brutalt viktig seger!

Matchfakta.
05. 1-0 Sara Sandberg
56. 1-1 Pernilla Jansson
63. Spelarbyte Södersnäckorna: Sigrid Persson (ut), Jessica Persson (in)
66. 1-2 Pernilla Jansson
76. Spelarbyte: Wilma Franssila (ut), Isabelle Fredriksson (in)
84. 2-2 Moa Arlebo
88. 3-2 Emma Tivemo
88. Spelarbyte: Emma Tivemo (ut), Ebba Cabander (in)
90+2. Spelarbyte: Sara Sandberg (ut), Anna Sandberg (in)

Laguppställning.


Ersättare: Isabelle Fredriksson (76), Ebba Cabander (88), Anna Sandberg (90) och Emma Pettersson

Laget går nu på en treveckors fotbollssemester. Därefter är det dags för nya tag inför en augustimånad som innehåller hela sex matcher.

Augusti
2019-08-03 14:00 Div 1 Södra Svealand, damer Örebro SK Söder – FC Djursholm
2019-08-06 19:00 Svenska Cupen omg. 1-3, damer Örebro SK Söder – Rävåsens IK Karlskoga
2019-08-10 13:30 Div 1 Södra Svealand, damer Älvsjö AIK FF – Örebro SK Söder
2019-08-17 14:00 Div 1 Södra Svealand, damer Örebro SK Söder – Tyresö FF
2019-08-24 17:00 Div 1 Södra Svealand, damer P18 IK – Örebro SK Söder
2019-08-31 14:00 Div 1 Södra Svealand, damer Örebro SK Söder – Telge United FF

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.