Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019: Somi fick sparken

Vänsterbacken Gabriel Somi är på jakt efter en ny klubb. Häromdagen kom nyheten om att han kommit överens med sin klubb New England Revolution om att avsluta sitt kontrakt i förtid. Nu söker han är ny klubb och han utesluter inte Allsvenskan. ÖSK är en av de föreningar som tidigare nämnts som intresserade så det kan väl vara motiverat att nämna det här. Dessutom är han ju en lokal spelare med IFK Kumla som moderklubb.

Somis amerikanska karriär tog aldrig riktigt fart. Skador samt bättre alternativ för vänsterbackspositionen gjorde att han inte fick spela speciellt mycket. Nu har hans tidigare klubb uppenbarligen bestämt sig för att nog får vara nog och gjort sig av med honom.

Kanske inte så förvånande. Somi har väl aldrig lyckats etablera sig på allvar i någon av de klubbar han spelat i med undantag för Syrianska FC i Superettan. Han var en av de spelare som togs in till Östersund när denna klubb dammsög den svenska fotbollsmarknaden på okända talanger. I Östersund lyckades han väl på sin höjd halvbra och var med på planen under ungefär i hälften av matcherna. När hans kontrakt med jämtarna gick ut lämnade han dem för MLS-klubben.

Var han kommer spela i fortsättningen är oklart. Hans agent (om han nu är agent och inte bara rådgivare) Abgar Barsom håller alla dörrar öppna, men hävdar att det finns intresse från olika håll. Att Barsom verkar vara oförberedd på situationen tyder väl också på att uppbrottet inte kom på Somis initiativ.

Somi har varit av intresse för ÖSK vid två tidigare tillfällen. År 2011 medverkade han en testmatch och 2014 tränade han med klubben. Någon övergång till ÖSK blev det dock inte utan han fortsatte hos Syrianska FC.

Även om det fanns intresse hos ÖSK under försäsongen så tror jag inte att det intresset finns kvar i och med att ÖSK värvade Kevin Wright från Degerfors. Dessutom har ÖSK spelat Filip Rogic, Jake Larsson, Albin Granlund och Michael Omoh i den position som Somi skulle konkurrera om. Svårt att se att ÖSK tycker att det är en plats man behöver en förstärkning på. Om han nu ens är så bra att han kan konkurrera på allvar om platsen.

NA (Betalvägg): Gabriel Somi river kontraktet med MLS-klubben – stänger inte dörren för allsvensk comeback
Anm. Att det skulle vara Somi som rev kontraktet, som NA tycks hävda, har jag svårt att tro. Han tjänade trots allt enligt uppgift en bit över 400.000 USD per år i sin hittillsvarande klubb. Ett belopp han inte kommer att kunna komma i närheten av om han söker sig tillbaka till Sverige.
Fotbollstransfers.com: Gabriel Somi lämnar New England Revolution

Spelarstatistik från Fotbolltranfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.