Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Herr: Delad poäng i Östernärke

ÖSK och HOIF som i den förra serieomgången gjorde sammanlagt 15 mål nöjde sig i den här omgången med att göra ett vardera. Oavgjort alltså då de två lagen möttes i kvällens match på Odenvallen. I och med det oavgjorda resultatet gick Söders herrar även i topp i den oavgjorda ligan. Fem av tolv matcher har i år slutat oavgjort. Svåra att slå förvisso, men poängskörden blir ju inte så värst vidare.

Men en poäng är hur som helst bättre än ingen och med tanke på att Söder drog på sig två varningar under de sista 10 minuterna var det kanske hemmalaget som pressade mest i jakten på ett vinstmål.

Positivt för Söder var att lagen längre ner i tabellen inte hade någon bra dag. Oavgjort för HOIF (naturligtvis) och för jumbon Laxå medan de övriga lagen förlorade.

Matchfakta.
20. Varning HOIF Oscar Olovsson
32. 1-0 Jakob Karlsson
35. 1-1 Vincenzo Altilia
81. Varning Per Johansson
85. Varning Jacob Fredriksson

Matchtrupp: Per Johansson, Jacob Fredriksson, Alessandro Eni, Nils Ränkeskog, Jakob Erlingsson, Blerton Mehmedi, Alexander Lienius (k), Zlatko Zindovic, Adam Palm (!), Carl Klefbom, Christian Martinsson, Mathias Dimberg, Vincenzo Altilia, Christoffer Skoog och Andreas Lundgren (mv).

En match återstår nu innan det blir dags att ta sommarsemester (eller vad det nu är spelarna planerar att göra). Det är den potentiellt viktiga matchen på bortaplan mot Lillkyrka som spelas om en vecka.

Adam Palm.
Ett nytt namn i matchtruppen var Adam Palms. Ett namn som såg rätt bekant ut. Jodå, det är nog den spelare som spelade några år i ÖSKs och ÖSK Ungdoms akademi innan han försvann någon annanstans. Håller han samma spelstyrka som då bör det vara en klar anfallsmässig förstärkning av truppen.

Nya spelarnamn.
När jag kollar Adam Palm på ÖSK Söder webbsida, så ser jag att det dykt upp ett rätt stort antal nya spelarnamn. Eller kanske jag skall skriva nygamla. För en hel del av de 01:or som inte fick ta steget från ÖSK Ungdom till ÖSK U16 har dykt upp. Det är alltså spelare som då tillhörde samma trupp som Helmer Andersson och Nadir Ayéva. Flera av de här killarna var riktigt duktiga och jag kommer ihåg att jag var förvånad över att de inte tog steget till akademin.

De flesta av spelarna gick väl vidare till Rynninge, men är alltså nu tillbaka i ÖSK-familjen igen. Kul tycker jag, som anser att det borde vara naturligt att fortsätta i ÖSK Söder, för de som inte får någon plats i akademin. Så var det ju tidigare då inte så många spelare tog steget direkt från ÖSK Ungdom till Talangtruppen. En av flera spelare som tog den långa vägen via ÖSK Söder var Marcus Astvald.

ÖSK Söder Herr: Lagsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.