Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: En ny sexpoängare?


Med en kombination av tur och skicklighet har ÖSK Söders damer på de senaste matcherna lyckats skaffa sig ett litet avstånd till det fruktade nedflyttningsstrecket. Sju poäng av nio möjliga är en bra facit oberoende av vilka motståndarna var. Men när andra lag också vinner, till exempel som när FC Djursholm besegrade P18 med 1-0 i den senaste omgången, så är avståndet ned till det fruktade strecket ändå bara tre poäng. Med lördagens motståndare Hässelby på en plats mellan Söder och strecket är det väl ingen tvekan om att även dagens match på GPP IP betyder en hel del.

Hässelby, nykomlingar i div 1, har blandat och gett en hel del under våren. Vunnit matcher de borde förlorat och förlorat matcher de borde ha vunnit. Jag har en känsla av att de egentligen är ett bättre lag än vad deras tabellplacering antyder. För två omgångar sedan besegrade de Sätra med 4-0. Sätra som Söder sedan med uppbjudande av sina sista fotbollskrafter besegrade med 4-3. Av målskillnaden att döma är det främst försvarsspelet som de lyckats med den här säsongen. Med bara 14 insläppta mål så här långt ligger de trea in den rankingen.

Söder var i veckan i Hallsberg och fick stryk i en DM-match. Inte så mycket att oroa sig för i ett div 1-sammanhang. Det saknades en hel del div-1 spelare i den laguppställningen. Dessutom har IFK Hallsberg ett bra lag om nog egentligen borde ha tagit steget upp till div 1 redan förra året – i år gör de det säkert.

Jag har inte sett någon matchtrupp för Söders sidan för dagens match. Kan möjligen bero på problem med att få ihop en matchtrupp. Så här en bit in i sommaren brukar det bli knepigare när spelare av olika anledningar inte längre är tillgängliga. Eller så vittnar det om ett tillfälligt administrativt problem.

Matchen spelas i eftermiddag på Söderfotbollens hemmaborg GPP IP, som väl efter den senaste tidens fotbollsplansvänliga väder väl borde kunna erbjuda en hyfsat jämn gräsyta.

ÖSK Söder Dam: Hemma på lördag!

Hässelbys form.
2019-05-25 Triangelns IK – Hässelby SK FF 2 – 1
2019-06-01 Hässelby SK FF – Sätra SK 4 – 0
2019-06-09 Hässelby SK FF – Täby FK 1 – 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.