Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Herr: Tennissiffror

Fotboll är ett märkligt spel. Inte bara då Liverpool kör över Barcelona och vinner med 4-0. Det låg ju i alla fall på sätt och vis inom det möjligas ram.

Men att ÖSK Söders herrar skulle köra över IFK Hallsberg kändes på förhand inte alls lika troligt. Förutsättningarna kändes rätt givna. Inte bara på grund av att Söders herrar har varit något av specialister på oavgjorda resultat. Utan också för att de haft så förtvivlat svårt att göra mål. Snittet efter 10 matcher var inte speciellt imponerande 1,5 mål per match. Samtidigt som gästerna från Hallsberg hade ett av seriens bästa försvar. Deras insläppta målsnitt låg på ett mål per match. Bara Hidingsta är bättre.

Hur gick det då? Jo, det blev som sagt tennissiffror – till ÖSK Söders fördel. Matchens vanns med 6-2. Förklara det den som kan.

Matchfakta.
10. 1-0 Nils Ränkeskog
33. 2-0 Vincenzo Altilia
36. 3-0 Alexander Lienius (Frispark direkt i mål)
46. 4-0 Blerton Mehmedi
52. 5-0 Nils Ränkeskog
60. 5-1 Albin Sjöberg
71. 5-2 Albin Sjöberg
78. 6-2 Alessandro Eni

Matchtrupp: Fredrik Lundgren, Per Johansson (första matchen i år?), Alessandro Eni, Nils Ränkeskog, Blerton Mehmedi, Alexander Lienius (k), Robert Josefsson, Samuel Ouattara, Christian Martinsson, Cristian Ignacio Seoane Arata, Martin Wiklund, Vincenzo Altilia, Mohammed Ari Ibrahim Ibrahim, Christoffer Skoog och Andreas Lundgren (mv).

Söders herrar skall närmast försöka få med sig den nyfunna målformen till Odenvallen, där de möter ett annat lag som just hittat målformen. HOIF slog nämligen stackars Laxå i den senaste omgången med 9-1.

Två matcher återstår innan vår(säsong)en blir höst.

2019-06-17 19:00 Div. 5 Herrar HOIF – Örebro SK Söder
2019-06-24 19:15 Div. 5 Herrar Lillkyrka IF – Örebro SK Söder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.