Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

DM: ÖSK möter Stene IF

Att ÖSK skulle få möta Stene IF i åttondelsfinalen i Myresjöhus Cup, som årets senior-DM heter, har varit klart ända sedan kumlingarna rätt överraskande besegrade FK Bosna 92 med stora siffror för några veckor sedan. Nu har DM-matchen konkretiserats ytterligare i och med att platsen bekräftats och tiden fastställts.

De två lagen kommer att mötas på Stenes hemmaplan Hagavallen som ligger i Åbytorp väster om E-tjugan. Matchdag och -tid är måndagen den 24 juni med den något tidiga avsparkstiden 18:00. Ingen risk alltså att det hunnit bli för mörkt innan det är färdigsparkat. Det är för övrigt inga förlängningar i DM-matcherna. Är det oavgjort vid full tid blir det direkt avgörande via straffar.

För ÖSKs del ligger matchen inkilad precis mellan träningsmatchen mot Elfsborg (20 juni) och den allsvenskan omstarten mot Helsingborg den 28 juni. Det tyder nog på att ÖSK, som man gjort under de senaste åren, kommer med hela A-truppen samt att spelarna i princip får en halvlek var. Stene spelar sin sista vårsäsongsmatch i div 6 den 19 juni och har sedan nästan en hel vecka på sig att förbereda sig för cupmatchen.

Stene, som höll på att åka ur sexan förra året, har år gjort en betydligt bättre säsong och tycks (i alla fall just nu) vara predestinerade till div 5-spel nästa säsong. Bland spelarna i truppen är väl för ÖSKare Felix Möller det namn som är ser mest bekant ut.

Segraren i åttondelsfinalen kommer i kvartsfinalen att få möte segraren i mötet mellan Hovsta IF (div 7) och Lillån FK (div 4).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.