Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019: Vad vill Malmö med Carlos?

ÖSK-lånet från Malmö FF av Carlos Strandberg går mot sitt slut. Låneavtalet upphör att gälla den 17 juli – den dag som det allsvenska sommarfönstret öppnas för en månadslång vädring av de allsvenska spelartrupperna.

Frågan är vad som händer då. De är något som egentligen bara Malmö FF kan svara på och inte heller de vet av allt att döma svaret på den frågan. Till FotbollDirekt sade Malmös sportchef Daniel Andersson följande häromdagen.
– Vi utvärderar just nu. Det handlar om helheten hos oss. Exakt hur kommer vi att se ut? Men det är ju inte bara det, sedan har inte Carlos heller bestämt sig ännu för vad han mest vill. Han ska också landa i exakt vad han vill. Men vi har diskussioner med honom.

Vilket man en smula cyniskt skulle kunna tyda som: Vi vill egentligen inte ha tillbaka honom, men om vi inte får tag på något bättre kan han väl få komma, om han själv vill. MFF behöver nog stärka upp sig på offensivt med tanke på kommande europaspel, men frågan är om det verkligen är en spelare som Strandberg som de behöver.

Ja, varför skulle han inte vilja det då kan man fråga sig. Det beror till stor del på vilket plats har får i truppen. Om Andersson förklarar för honom, att han kan få komma tillbaka men får finna sig i rollen som femteforward eller något åt det hållet så kanske han tycker att det är bättre att trots allt även uppleva en höst på Örebro-plasten.

Från ÖSKs sida är tongångarna både förhoppningsfulla och avvaktande. ÖSK-managern säger (till NA), att han är nöjd med det som Carlos Strandberg har presterat i ÖSK hittills. Men han är väl medveten om att han och ÖSK bara är en av tre parter i diskussionerna inför framtiden.

Vad ÖSK innerst inne vill, vet vi ju inte. Förmodligen att få tag på en bättre anfallare än Strandberg. För han är inte bra (tycker jag) även om han gör en del mål. Hans förstatouch är usel, han kan eller vill inte nicka. Han deltar inte i passningsspelet och har en tendens att isolera sig från sina lagkamrater. Men han gör som sagt en del mål.

En helt okänd faktor i sammanhanget är ekonomin. Vad betalar ÖSK till Carlos/Malmö FF? Finns det någon skånsk subvention inbyggd i det nuvarande lånearrangemanget. Det bord det göra eftersom ÖSK knappast lär ha råd att betala några löner på den nivå som MFF gör till sina ”stjärnor”. Vill MFF i så fall fortsätta med det arrangemanget om lånet förlängs. Då förmodligen i förhoppningen att han skall göra så bra ifrån sig hos ÖSK, att han kan säljas efter säsongen.

FotbollDirekt: Daniel Andersson ger inte upp – ”Växt men kanske lite ensam”
NA (Betalvägg): Axel Kjäll om hoppet att få behålla Carlos Strandberg i ÖSK

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.