ÖSK Söder Dam: Årets första seger.

Äntligen tre poäng säkrade till Söder Dam.

Det är förvisso lite väl tidigt att tala om sexpoängare när man bara kommit till seriens femte match. Men nog var det viktigt både för ÖSK Söders damer och för P18 IK som kommit från Visby för match på Grönpepparparkens IP. Två lag som ännu inte bokat någon seger under inledningen av årets div 1-spel

Stark start av P18.
När matchen började överraskade P18 direkt. Jag hade i mitt stilla sinne sett ett rätt avslaget lag framför mig. Deras resultat så här långt indikerade ju inte något annat. I stället kom de in i matchen med väldigt mycket energi och med två snabba anfallare som gång på gång sprang igenom Söders backlinje på långa framspelningar från mittplan. Det fanns ingen som kunde stoppa dem, verkade det som. Förutom då Lisa Davidsson i Söders mål som på egen hand avvärjde 4-5 mer eller mindre givna målchanser.

Först efter ca. 20 minuter fick hemmalaget någorlunda stopp på anfallsvågorna och resten av halvleken var rätt jämn utan heta målchanser för något av lagen.

Andra halvlek.
Andra halvleken inleddes så med en riktigt het chans för Söder. En (såg ej vem) ÖSK-spelare var i princip helt fri med målvakten i en lite rörig situation men skottet blockerades. Bollen hittade fram till Anna Meijer, vars skott i mål dock dömdes bort för offside. Bara minuten därefter var det dags för Lisa i Söders mål att än en gång förhindra ett skottförsök från en jagande motståndare.

Fördämningarna öppnas med 20 minuter kvar.
Snabbt fram till minut 68. Niclas Collgård ändrar uppställningen på plan. Agnes Andersson går av och Maja Fagerholm byts in. Wilma Franssila får ta ett steg uppåt i plan och Söder spelar resten av matchen med en trebackslinje.

I den 69:e minuten varnas Emma Tivemo efter gruff med en motståndare. Domaren såg nog bara den ena händelsen.

I den 72. minuten räddar Lisa på nytt ett friläge (det började nästan gå rutin i de räddningarna nu).

Minuten därefter tar Söder ledningen genom just inbytta Maja Fagerholm. Hon lyrar in bollen mot mål från högerkanten. Jag tror inte att det var menat som ett skottförsök. Men den gotländska målvakten stod långt ut och kan bara se bollen passera över henne i en båge för att sedan gå i mål vid bortre.

I den 73:e går Moa Arlebo av och ersätts av Isabelle Fredriksson.

I den 78:e ökar Emma Tivemo på hemmaledningen till 2-0. Ett inte jättehårt skott från straffområdesgränsen studsar in via stolpen.

I den 80:e är Emma Tivemo tvåmålsskytt. Josefins Zandén krånglar sig fram vid kortlinjen och slår en snett-inåt-bakåt passning till Emma. Som tar emot vänder 270 grader och skjuter i mer eller mindre samma rörelse. (Där såg man futsalspelaren Emma Tivemo för ett ögonblick). Det snabba skottet överraskar alla och skottet hittar in i mål via den andra stolpen.

Men P18 gav inte upp.

I den 86:e minuten hade de äntligen en boll i ÖSKs mål. En tredjeboll vid en rörig situation efter en hörna.

I den 92: minuten hade de ytterligare en boll i mål. Lyckligtvis bortdömd för offsiden. För annars vet man inte var den här matchen hade kunnat sluta.

ÖSK Söder Dam: Äntligen en trepoängare
Hela Gotland: P18 tappar mark efter femte förlusten

ht. Spelarbyte P18 Tilde Wattskog (ut), Sandra Kollberg (in)
66. Spelarbyte Agnes Andersson (ut), Maja Fagerholm (in)
68. Varning Emma Tivemo
70. Spelarbyte P18 Lina Appelgren (ut), Hamda Abdirahman Omar (in)
74. 1-0 Maja Fagerholm
76. Spelarbyte Moa Arlebo (ut), Isabelle Fredriksson (in)
77. 2-0 Emma Tivemo
79. 3-0 Emma Tivemo
83. Spelarbyte P18 Agnes Nilsson (ut), Elin Lundin (in)
86. 3-1 Elin Lundin
86. Spelarbyte Emma Tivemo (ut), Antonia Jalkinger (in)

Ersättare: Maja Fagerholm (66), Isabelle Fredriksson (76), Antonia Jalkinger (86), Jenny Börjesson och Olivia Puhls.

Återstående maj-matcher.

2019-05-18 14:00 Div 1 Södra Svealand, damer Tyresö FF – Örebro SK Söder
2019-05-22 19:00 Myresjöhus cup damer, Cupspel IFK Hallsberg FK – Örebro SK Söder
2019-05-26 19:00 Div 1 Södra Svealand, damer Telge United FF – Örebro SK Söder
2019-05-30 13:00 Div 1 Södra Svealand, damer Örebro SK Söder – Triangelns IK