U19: Hemmaförlust mot AIK

ÖSK mötte AIK på fredagskvällen i en match i U19-allsvenskan. I en på det hela taget jämn match var det dock bara AIK som gjorde mål och till slut kunde åka hem med en inte helt rättvis 2-0 seger.

”Problemet är att vi gör för få mål”, tyckte Rickard Torstensson efter matchen. ”Vi måste nog ha dubbelt så många målchanser för att vi skall få in något”. I ett på det hela taget rätt chansfattig möte var det AIK som tog vara på sina målchanser på ett bättre sätt. Redan i den 10:e minuten kunde de ta ledningen på en målvaktsretur efter det att Simon Gustafsson räddat ett hårt skott. I den andra övertidsminuten i första halvlek kunde de dessutom öka på till 2-0 genom en välriktad nick efter ett inspel från kanten.

ÖSK överraskade genom att spela Anton Ingves som mittback bredvid Olle Brorsson i en traditionell fyrbackslinje. Det rörde sig dock inte om ett försök att omskola lagkaptenen till försvarsspelare utan ett sätt att klara av en tillfällig mittbacksbrist. Helmer Andersson var med A-truppen i Sundsvall och Niclas Bergmark på väg hem från EM-turneringen på Irland. Mittbackarna i U17 var väl uppbokade för dagens match mot Kalmar.

Jag tyckte att ÖSKs insats på det hela taget såg rätt så bra ut – bortsett då från att laget inte gjorde några mål, trots några riktigt bra chanser. AIKs vinst var väl inte direkt orättvis. Ett oavgjort resultat hade varit mer logiskt sett till vad de två lagen skapade, men om något av dem skulle vinna var det nog gästerna. Främst med tanke på den första halvleken, då de var det bättre laget.

Rickard Torstensson var ändå rätt nöjd ändå efter matchen. Spelet var hyfsat, även om resultatet inte speglade chansfördelningen. Bra insatser främst av Olle Brorsson, William Björnsson och Malcolm Stolt. Jag tyckte även att Simon Gustafsson gjorde en stabil insats. Kul också att se Adam Lindström tillbaka på hemmaplan efter hans långvariga skadefrånvaro.

Lucas Parkedal Stenfelt (66), Anton Ingves, Olle Brorsson, William Björnsson
Nadir Ayeva, Lukas Julher (85), Joel Andersson Segerlind, Aklam Mutebi (40)
Odilon Sangwa (77), Malcolm Stolt

Avbytare: Gustav Leijon (mv), Jonathan Rasch (40), Adam Lindström (66), Noel Milleskog (77) och Herman Ragnarsson (85)

Återstående matcher.
ÖSK har redan mött AIK, Djurgården, Hammarby , Täby och Vasalund. Motståndet i de återstående matcherna ser lite mer beskedligt ut. Förhoppningsvis innebär detta fler poäng och till slut en plats i A-slutspelet.

2019-05-18 13:00 P19 Allsvenskan Norra – vår IK Sirius FK – Örebro SK FK
2019-05-22 17:00 P19 Allsvenskan Norra – vår Örebro SK FK – GIF Sundsvall