Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

KAMPANJERBJUDANDE ÖSK-AIK

ÖSK gick igår ut med ett erbjudande om en 10-procentig rabatt på biljettpriset till långfredagsmatchen mellan ÖSK och AIK. Erbjudandet gäller bara i 24 timmar så det går väl ut någon gång i kväll.

Heltokigt var min första reflektion. Biljetterna (sittplats, vuxen) kostar 325 kronor, så lite drygt 30 kronor hit eller dit lär inte locka så många extra, om ens någon.

Så det var knappast anledningen till att ÖSK gick ut med erbjudandet 11 dagar före match. Men det finns faktiskt en publikkategori som kan tänkas vara intresserade av rabatten. Det är de som redan bestämt sig för att gå på matchen. För dem kan erbjudandet möjligen vara klickbart. De ”tjänar” 32 kronor genom att köpa biljetten just nu.

Från ÖSKs sida handlar det säkert om att få så många som möjligt att köpa biljett i så god tid som möjligt. Klubben aviserade ju redan förra hösten att man avsåg att experimentera med diverse olika åtgärder för att se hur man skall locka mer publik till arenan. Det här är säkert ett sådant experiment. Man vill se om den här typen av erbjudande genererar någon extra försäljning. För egen del tror jag att den rabatten är lite för låg för att vara intressant. Å andra sidan är det här en match som bör kunna dra mycket folk oberoende av eventuella rabatter.

För övrigt finns det ytterligare en anledning utöver rabatten att vara ute i god tid för den här matchen. Det brukar bli rätt många bortasupportrar på de här matcherna. Det blir det säkert i år också eftersom den spelas på en för de flesta arbetsfri dag på en behaglig eftermiddagstid. En dagsutflykt till Örebro för att se favoritlaget spela bör locka många.

Så för att vara säkra på att verkligen få en bra plats gäller det för den här matchen att vara ute med biljettköpet i god tid.

Det är för övrigt bra fart på biljettförsäljningen till den här matchen. ÖSKs biljetträknare för sålda biljetter står just nu på 6.098. Det innebär en ökning på 300 sedan i går kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.