Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Berger till Dalkurd

Förra veckan provtränade och -spelade Emil Berger med Dalkurd FF. Idag blev det så klart, att han kommer att representera dem under de kommande två åren. Om inget oförutsett inträffar är det kanske säkrast att tillfoga både med tanke på klubb och spelare.

Berger, som fyller 28 i maj, har hunnit med en hel del under sin fotbollskarriär. År 2014 skrev jag följande efter det att hans kontrakt med Kongsvinger av någon anledning brutits (han trivdes visst inte där) och han återvänt till Örebro.

Emil Berger i sin senaste klubbdress (Fotomontage: Dalkurd FF)


Den nu 23-årige Berger har hunnit med mer än de flesta under sin fotbollskarriär. År 2007 (som 16-åring) deltog han i sin första match i Superettan. Fast då blev det bra 7 minuter. Året därpå värvades han av AIK och lånades ut till Väsby United. Där fick han dock ingen speltid. Året därpå var han tillbaka i Degerfors för spel i div 1. I Degerfors blev han ett etablerat mittfältsnamn och tog platsen av Sebastian Henriksson.

När hans kontrakt var på väg att löpa ut skrev han som Bosman på för ÖSK. Något som inte uppskattades i Degerfors som ansåg att man hade en muntlig överenskommelse om att han skulle förlänga kontraktet med dem. Resultatet blev att han hamnade i karantän innan han lånades ut till Carlstad United för resten av den säsongen.

År 2011 började han spela för ÖSK och till att börja med såg det riktigt bra ut. Efter att ha drabbats av körtelfeber tappade han mycket formmässigt. År 2012 lånades han ut till isländska Fylkir eftersom man inte ansåg att hans form motiverade spel med ÖSK. I år spelade han sedan 4 försäsongsmatcher för ÖSK innan hans kontrakt avslutades i förtid i samband med att han gick till Kongsvinger.

I Örebro blev det tre år med BK Forward innan han på oklara grunder bytte till Rynninge, som dock bara kunde glädja sig över att ha honom i laget under ett år. Vi ÖSKare minns väl hans återkomst till Örebro främst genom den frispark han i slutminuterna slog in mot Örebro i en match i Svenska Cupen år 2016.

Men nu blir det alltså Dalkurd för hans del. Laget utan hemmaplan kommer även detta år att spela sina matcher på Gavlevallen i Gävle medan arbetet på att förnya Studenternas i Uppsala fortgår. En intressant match kan Berger utan tvekan se fram emot och det är Dalkurds bortamatch mot Degerfors. Det finns nog många där som ännu inte glömt eller förlåtit honom hur det gick till då han lämnade klubben för ÖSK.

Dalkurd FF: Välkommen till Dalkurd, Emil Berger
NA (Betalvägg): Emil Berger till Dalkurd – klar för två år
Rynninge IK: Emil Berger till Dalkurds FF (Positivt och uppskattande)

Och eftersom ÖSK för en gångs skull fick en rubrikplats hos FotbollDirekt tar jag med även detta.
FotbollDirekt: Forne Örebro-spelaren klar för Dalkurd – ”Varit en krokig väg tillbaka”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.