Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Skiljebotalang tränar med ÖSK

ÖSK skriver, att den 16-årige mittfältstalangen Dennis Collander från Västeråsklubben Skiljebo SK kommer att träna med ÖSK idag och i morgon (som är en fredag).

Collander är en etablerad landslagsspelare som har spelat sammanlagt 15 matcher med U15- och U16-landslagen. Han är alltså landslagskamrat med bland andra ÖSKs Niclas Bergmark. ÖSK skriver i och för sig att han även spelat med U17-landslaget. Men det rör sig nog om en missuppfattning beroende på att U16-landslaget under hösten spelade kvalmatcher till U17-EM, som avgörs nästa år (då killarna hunnit bli 17).

För Skiljebo SK som spelar i div 2 Norra Svealand har han i år varit med på planen vid 12 tillfällen, varav 9 gånger från start.

ÖSK: Dennis Collander tränar med ÖSK
Landslagsdatabasen: Dennis Collander


Tillägg.
NA:s Fredrik Carlsson har träffat provspelaren. På den givna frågan om han siktar på ett kontrakt med ÖSK svarar han:
– Ja, det är klart att det är aktuellt annars hade jag inte varit här men å andra sidan måste jag känna hur det känns. Jag måste gå på magkänslan. Det är ett A-lagskontrakt som är aktuellt för mig, det är inget att sticka under stolen med.

Att han hoppas på ett A-lagskontrakt med en allsvensk klubb är givetvis naturligt. Men frågan är om det kommer att gynna hans fortsatta utveckling att lämna seniorfotbollen för att i stället spela akademifotboll hos ÖSK. Även om han får träna med A-truppen. Det bästa vore givetvis om man kunde göra som ÖSK gjorde med Christer Lipovac då han kom till ÖSK. Alltså skriva ett kontrakt och sedan låta honom spela vidare hos Skiljebo. Han lär ju hur som helst inte vara aktuell för allsvensk fotboll förrän om två år då han fyller 19.

Däremot har han tydligen inte varit i kontakt med Västerås SK som tog steget upp till Superettan i år.
– Nej, jag har inte varit där och tränat. Jag sköter inte sånt där, det är folk runt omkring mig som sköter sånt och jag tänker inte så mycket på det.

Det är väl möjligt att förhållandet mellan Skiljebo och VSK påminner om det som ibland tycks gälla mellan ÖSK och Forward. VSK plockar åt sig de flesta av de unga talangerna i Västerås, vilket inte alltid ses med blida ögon av de andra klubbarna.

NA (Betalvägg): ÖSK testar 16-årig landslagskapten från Skiljebo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.