Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elite Hotel Cup: Omstart

För två år sedan tvingades ÖSK Ungdom att lägga ner sin inbjudningsturnering Elite Hotel Cup. Anledningen var att Gothia Cup arrangörerna BK Häcken lanserat en 15-årsvariant av sin Tipselit Trophy Cup. Dit anmälde sig de svenska fotbollsakademierna och det fanns inte längre något underlag för att arrangera Elite Hotel Cup en vecka senare. I år försökte man därför att i stället att anordna en liknande cupturnering för klass P14. Ett försök som dock misslyckades. Jag antar att det berodde på att FBK Karlstads Sverigecupen är alldeles för inarbetad.

Men nästa år verkar det som om Elite Hotel Cup kommer att återuppstå som en 15-årsturnering. På Cupens webbplats skriver man:
Vi kan nu med glädje presentera att Elite Hotel Cup återigen kommer att arrangeras, denna gång sommaren 2019. Vi återgår till att ta emot P15 lag (f 2004) med samma uppskattade koncept som tidigare år. Lagen kommer att erbjudas samma höga kvalitet och service som alltid.

Jag tittade runt lite på Gothia Cups webbplats och kunde inte se något som indikerade att man avser att arrangera en elitturnering för P15 i sommar. Kanske att det blev för tungarbetet. I år kunde tävlingen inte genomföras i Göteborg utan hade flyttats till Alingsås. Knappast idealiskt vare sig för arrangörer eller deltagare.

Elit Hotel Cup: Elite Hotel Cup 2019

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.