Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ligacupen: Stark start av U16

ÖSK U16 fick en riktigt bra start på ligacupens kvarlgruppspel. Här gäller det att (helst) vinna gruppen för att på så sätt kvala in till A-gruppspelet nästa år. Det är bara gruppsegrarna plus några av de bästa grupptvåorna som går till den starkaste vårgruppen.

ÖSK U16 hade vad som i alla fall på papperet såg ut som värsta tänkbara motståndare. Hammarby på bortaplan i en match som dessutom började så pass tidigt som 10:30. I mina ögon en säker förlust. Men så gick det inte alls. ÖSK verkar ha dominerat matchen och kunde resa hem med tre poäng och dessutom en hyffsad målskillnad. Bra jobbat!

Matchfakta:
24. 0-1 Alfie Göransson
27. 0-2 Adi Fisic
36. 0-3 Mahmoud Madadi
71. 0-4 Robin Damström
72. 1-4 Albin Kristersson
90. Varning Hammarby Casper Kurell

ÖSK startade med: Filip Lundqvist, Alfie Göransson (k), Robin Damström, Alexander Lindgren, Jesper Pettersson, Christian Kaya, Elias Wäcklén, Adi Fisic, Mahmoud Madadi, Emanuel Hannason och Emil Blomberg (mv).
På bänken satt: Adam Burman, Gabriel Wilander, Adam Jordhammar, Edvin Karlsson och Theo Eriksson (mv).

Det blir något av en gruppfinal i nästa omgång för ÖSKs del. Då kommer IFK Lidingö, som i sin premiärmatch besegrade Karlslunds IF med 3-0, till Behrn Arena. Segraren i den matchen har skaffat sig ett utmärkt utgångsläge.

2018-11-18 13:00 Ligacupen U16:9 Örebro SK FK (U16) – IFK Lidingö FK (U16)
2018-11-28 19:00 Ligacupen U16:9 Örebro SK FK (U16) – Karlslunds IF HFK (U16)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.