Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lokalt kvalspel

ÖLFF har lagt ut förutsättningarna för årets kvalspel till div 3 (förbundsserie) och de regionala div 4, 5, och 6. Nyckelkvalet är det som gäller uppflyttningen till div 3. Där är det Latorp som företräder distriktes färger och det finns nog en hel del tränare och klubbadministratörer som håller tummarna för laget.

Eftersom både Scandinavian FC Örebro och FK Bosna 92 Örebro flyttas ner från div 3 till Närkesfyran blir det knappt om utrymme i de regionala serierna. Resultatet blir att om Latorp inte lyckas kvala sig upp till div 3, så kommer de lokala kvalen inte att gälla något. Kvallaget från den högre serien flyttas då under alla omständigheter ner till den lägre divisionen. Att kvalet överhuvudtaget spelas beror på att det tar längre tid för div 3-kvalet att spelas klart än vad det tar för de lokala kvalserierna.

ÖSK Söders herrar undgick med en viss möda denna otrevliga situation genom att nollkryssa mot Kumla BK igår. I stället blir det hos Mariebergs IK man kommer att hålla tummarna för Latorp.

Mariebergs motståndare i div 5-kvalet är Åmmebergs IF. Om lagets namn låter bekant beror det förmodligen på att de utöver kvalet, även har en DM-final att tänka på. Den 16 oktober möter de ÖSK på Behrn Arena. Kvalmatcherna spelas den 13 och 20 oktober. Så det blir en minst sagt intensiv avslutningsvecka på säsongen för laget från Sydnärke.

ÖLFF: KVAL herrar 2018

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.