Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

F16 SM: AIK var för bra

Hon är en riktig mini-Freja, säger många när de ser Tilde Brunke i aktion. Och visst är det mycket i hennes spelstil och inställning som påminner om KIF Örebros mittfältsstjärna i motsvarande ålder.

Efter att ha sett gårdagsresultatet mellan AIK och Gideonsberg (6-0 till Solnalaget) stod det klart att AIK även detta år kom med ett starkt lag till turneringen. Förra året vann de SM-titlarna och det skulle inte förvåna mig om de gör det även i år.

Lisa Davidsson i ÖSKs mål hade mycket att stå i då ÖSK F16 mötte AIK.

AIK kom med ett fysiskt väl utvuxet lag som dessutom innehåller många väldigt duktiga fotbollsspelare. En svårslagen kombination skulle det visa sig. ÖSKarna gjorde utifrån omständigheterna en bra match även om förlustsiffrorna blev så pass höga som 0-5. De fåt väl trösta sig med att de i alla fall var ett (insläppt) mål bättre än vad Gideonsberg var.

Eila Wennerholm hade tillammans med Ebba Cabander – mittbackkollegan från F03 – en närmast övermäktig uppgift mot det tuffa motståndet.

Det finns ingen officiell matchrapport än. Klart är i alla fall att det stod 2-0 i halvtid.

Tillägg:
Lagets hemsida: Tvåa i SM-gruppspelet

Matchfakta:
07. 1-0 Hanna Ekengren
20. 2-0 Sefanit Luwam Samrawe
58. 3-0 Hanna Ekengren
75. 4-0 Rusul Rosa Kafaji
80+6. 5-0 Yaren Özpolat

Den lite märkliga tidsangivelsen 80+6 beror antaglingen på att domaren lät tjejerna spela 2*45, fast matchtiden nog skulle vara 2*40. För någon anledning att lägga till tid i den här matchen fanns det absolut inte.

Matchtrupp: Lisa Davidsson (mv), Eila Wennerholm (k), Klara Kullberg, Erica Andersson, Olivia Rundberg, Miranda Björk, Cornelia Fernsten, Vanessa Mujic, Fanny André, Anna Sandberg och Christina Gabrielsson, Sanna Lundström, Tilde Brunke, Lisa Aronsson, Julia Wallin Naess, Ebba Cabander, Amanda Södergren och Ida Zetterman.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.