Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P16 DM-final: ÖSK möter BK Forward


I kväll är det dags för Örebros 16-åringar att göra upp om årets DM-tecken. Det är ÖSK och BK Forward som möts i finalen som spelas på Behrn Arena med avspark kl. 19:00.

Den som lyssnade på ÖSKs senaste studioprogram (20 september) vet redan hur högt Axel Kjäll värderar dessa matcher. ”Det är otroligt bra för våra spelare att spela dessa matcher”, tycker Kjäll. ”En DM-final är det närmaste de här spelarna kan komma den press som det innebär att spela allsvensk fotboll. Det är en väldigt bra träning i att att spela under hög press”.

ÖSK har också kallat ett starkt lag till kvällens final. Det är väl egentligen bara Niclas Bergmark som är på landslagsuppdrag samt Joel Andersson-Segerlind (avstängd efter utvisning i semifinalen) som saknas av de mer etablerade. Spelarna i den här åldersgruppen återfinns både i U16- och U17-trupperna så det är inte så ofta som alla spelar i samma lag. Kvällens match blir ett av dessa tillfällen.

Matchtrupp: Samet Burgaj (mv), Emil Olofsson (mv), Alexander Bahar, Sebastian Forsberg, Oscar Windahl, Mahmoud Madadi, Noel Milleskog, Jonathan Johnsson, Alfie Göransson, Jash Narsi, Herman Ragnarsson, Rasmus Engdahl-Gustafsson, Theodor Hessel, Martin Meehan, William Eriksson, Viktor Berseus, Jesper Nyström och Vincy Emanuel Eta-Hugues.

ÖSK får väl den här gången ses som favoriter. Lagen har redan mötts två gånger i år. I det nationella gruppspelet vann ÖSK på Behrn Arena med 3-0 i mitten av maj. För lite drygt en månad sedan möttes lagen sedan i returmatchen på Trängen. I den tog ÖSK en till synes säker ledning med 3-0 i halvtid, men höll sedan på att slarva bort denna ledning efter det att ÖSK fått sin målvakt utvisad. Närmare än till 2-3 kom dock inte Forward den gången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.