Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Två talanger provtränade med ÖSK

NA rapporterar, att idag hade ÖSK två inbjudna talanger med på träningen. Det passade väl bra eftersom ÖSKs juniorer spelade en tuff DM-final kvällen innan och knappast var i form för en A-lagsträning morgonen efter.

De två talangerna har det gemensamt, att de båda heter Pontus, men där slutar nog likheterna. Pontus Hatula från Rynninge är en 16årig anfallare från Rynninge som står på gränsen till spel med klubbens A-lag. Han har varit med i matchtruppen vid några tillfällen, men ännu inte fått göra sin debut. Jag såg honom spela i årets DM-semifinal för P16 och tyckte då, att han var riktigt bra. Det kändes definitivt farligt då han var i närheten av bollen.

Pontus Collander från Skiljebo är 18 år och har redan etablerat sig som högerback i div 2-laget. Pontus yngre bror Dennis är landslagskollega med ÖSKs Niclas Bergmark i P02-landslaget.

Båda spelarna är, enligt Magnus Sköldmark, i första hand tänkta för att ansluta till ÖSKs akademiverksamhet. För Hatula borde det väl ligga nära till hands att ta steget över till ÖSK.

När det gäller Collander är jag mera tveksam. Egentligen borde väl det för hans del vara naturligare, att ta steget över till Västerås SK, vilka bör ha en god chans att i höst kvalificera sig för Superettan. Men det kan ju vara så att en eventuell rivalitet mellan klubbarna gör att talangerna hellre väljer att gå vidare till andra klubbar. Dessutom har han ju i ÖSK sin tidigare pojklagskollega Simon Gustafsson som riktmärke. Och Simon har det ju gått bra för.

NA (Betalvägg): ÖSK plockade in Västerås-talang på provträning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.