Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Match mot Rynninge i DM-semin


I den inte särskilt välbesatta DM-turneringen för damlag spelar ÖSK Söders damer sin första DM-match för året. Att det samtidigt är en semifinal säger väl en del om hur litet intresset för denna turnering är. I år deltar bara KIF Örebro, ÖSK Söder, Rynninge IK och Nora BK. Men vart tog lagen från den södra länsdelen vägen?

Nåväl. ÖSK Söder, som för första gången faktiskt är titelförsvarare i den här mini-turneringen, ”lottades” (eller hur det nu gick till) mot Rynninge IK. I den andra semin mötte och besegrade KIF Örebro det fjärde laget Nora BK (5-2).

Men den intressantaste matchen i cupen är nog den som skall avgöras på GPP IP på tisdagskvällen. ÖSK Söder har just säkrat uppflyttningen till div 1, medan Rynninge kämpar för att hålla sig kvar på den nivån. Rynninge började säsongen riktigt uselt, men verkar har kommit i bättre form nu på slutet med sju poäng på de senaste tre matcherna. Den oavgjorda matchen var en 0-0 uppgörelse med Rävåsen. Frågan är dock om inte spurten kommit igång lite väl sent. De har sju poäng upp till säker mark men bara fyra matcher kvar att spela.

Eftersom Söders damer den här säsongen spelar i en lägre division än Rynninge kommer de utöver hemmaplan även att ha fördelen av en bonusstraff. Att slås antingen före matchen eller före den andra halvlekens start. De flesta lag slår den innan matchen startar, men rent psykologiskt sett är det nog smartare att ta den inför andra halvleken. Men huvudsaken är förstås att den går in.

Som vanligt blir det nog en hel del prestige i den här matchen som är av sann derby-karaktär. Båda lagen vill ju väldigt gärna rankas som näst bäst i stan efter KIF Örebro. Förra året kämpade båda lagen för att undvika nedflyttning och den kampen klarade Rynninge bäst. Spiken i Söders fjolårskista var nog 1-0 förlusten på GPP IP i den näst sista omgången mot just Rynninge. Vinst i den matchen och Söder hade klarat sig kvar. Å andra sidan vann Söder fjolårets DM-semifinal mot Rynninge med hela 7-2.

Matchtrupp:

Nya namn i Söders A-lagstrupp är (nog) nr 2 Tilde Brunke och nr 5 Ebba Cabander. Båda två tillhör stöttepelarna i det framgångsrika F02-laget.

ÖSK Söder Dam: Semifinal i cupen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.