Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK testar mittbackstalang

ÖSK skriver på sin webbplats, att den här veckan så kommer Anton Eriksson från Umeå FC att provträna med A-truppen under tre dagar. Eriksson är ordinarie i div 1-laget och har vid fyra tillfällen representerat Sverige på juniorlandslagsnivå,

Jag har svårt att se, att en övergång till ÖSK i dagsläget har så mycket att ge för spelaren. Det är förmodligen mycket bättre för honom att fortsätta med div 1-spelet i Umeå än att byta klubb nu för att sedan hamna längst bak i ÖSKs för tillfället rätt långa mittbackskö.

Inför nästa säsong, då man vet lite bättre hur ÖSKs trupp kommer att se ut, skulle en övergång kanske fungera bättre. Allra bäst för Erikssons del är förmodligen att stanna kvar i Umeå tills dess att han gjort klart gymnasiet och först därefter börja fundera på klubbyte. Då har han dessutom hunnit bli så pass gammal att ett byte är nödvändigt för att han skall kunna fortsätta att utvecklas som fotbollsspelare.

Om ÖSK verkligen vill knyta honom till klubben redan nu är förmodligen det smartaste att köpa loss honom från Umeå för att sedan låna tillbaka honom till dem för i alla fall det här året.

ÖSK: Anton Eriksson från Umeå FC provtränar med a-laget
Umeå FC: Anton Eriksson provtränar med Örebro SK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.