Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Omgång 11: Ring i veckolag

Sebastian Ring har (lite överraskande) tagit en plats i Fotbollkanalens ”Omgångens Lag”. Det är väl första gången som Sebbe får en sådan utmärkelse. Fotbollskanalen förklarar (lite urskuldande), att laget tagits ut på resultatet av vad AI-roboten Playmaker.ai analyserat fram baserat på vad som utspelade sig i den 11 allsvenska omgången. Inget utrymme för individuellt tyckande eller förutfattade meningar i den uttagningen alltså.

Fotbollskanalen: Omgångens lag i allsvenskan

Inte helt oförtjänt heller. Sebbe har gjort en bra vårsäsong, även om hans oförmåga att hålla sig på benen vid kontakt med motspelare fortfarande irriterar.

Med ett utgående kontrakt efter innevarande säsong ligger han nog rätt nära en förlängning – speciellt som det visar sig att han även klarar av jobbet som mittback till vänster. En komplett defensiv vänsterkantspelare med andra ord. Albin Granlund lär nog ta över som wingback till hösten, men för en allsidig vänsterfot som Rings borde det finnas en plats för i truppen även under de kommande åren.

Magnus Sköldmark brukar väl ta kontakt med spelare man vill förlänga med under sommaren. Det skulle inte förvåna mig om Sebastian Rings namn finns med på hans att-göra-lista. Även om det givetvis finns saker på den listan som står högre upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.