ÖSK Söder Dam: Vinst mot Nora

ÖSK Söders damer gjorde vad de skulle och besegrade Nora BK i gårdagens div 2-match. Och Nora gjorde (skulle man kanske kunna säga) vad de skulle – nämligen att inte släppa in speciellt många mål. Söder vann hemmapremiären på GPP IP med 2-0. Båda målen gjorda i första halvlek.

Olivia Puhls inledde målskyttet efter en dryg halvtimme och Sara Sandberg avslutade det med några minuter kvar av den första halvleken.

Söder tog alltså den seger de behöver för att kunna fortsätta att utmana i toppen av tabellen. Det blev lite knappare än vad jag tänkt mig, men i slutändan är ju tre poäng alltid tre poäng. Vidare mot nya mål.

Den här veckans intressantaste match var förmodligen inte gårdagens. Den spelas i morgon, då den förra omgångens etta (Hertzöga BK) och trea (IFK Hallberg) möts på Allévallens konstgräs. Poäng för Hallsberg i den matchen och Söder blir serieledare ”på riktigt”. Förlust för Hallsberg och Söder kan konsolidera sin andraplats.

ÖSK Söder Dam: Vinst på #GPPIP