Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Granlund snart spelklar

NA rapporterar, att ÖSKs nyförvärv Albin Granlund snart kan vara klar för spel. (Äntligen!) Han har nu tränat för fullt med truppen en hel vecka utan att drabbas av något nytt bakslag. Granlund själv säger, att han hoppas bli uttagen till matchen mot Dalkurd den 30 april. Det kan han nog bli, men i så fall blir det nog för att ta en plats bland de oinbytta på bänken.

Jag har svårt att se att ÖSK tar in en spelare med Granlunds skadehistoria direkt i en allsvensk match. Speciellt inte som det finns ett fullgott alternativ tillgängligt i form av Filip Rogic. Troligare är nog att ÖSK-debuten kommer att ske dagen efter, då ÖSK U21 på bortaplan möter IFK Norrköping.

Men när han är tillgänglig för spel ställs Kjäll & Co. för en gångs skulle inför ett laguttagningsproblem. Rimligtvis vill man ha alla fyra i kvartetten Granlund, Rogic, Mårtensson och Besara med på planen samtidigt.

Lösningen på det problemet borde i så fall vara att låta Besara ta en av de två anfallspositionerna. Kjäll verkar gilla att täppa till i mitten av planen så en lösning med de tre centrala mittfältarna samtidigt på planen ligger nog ändå rätt nära hans sätt att tänka. Förlorare i det scenariot blir i så fall Sebastian Ring och Michael Omoh.

NA (Betalvägg): ÖSK-förvärvet på rätt väg efter frustrerande start

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.