Futsal: Söder Dam tog tredje titeln

Söders damer vann för tredje gången Ladies Night Cup. Synd att det inte finns något vandringspris i den här cupen. (Foto: Lillån FK)

ÖSK Söder Dam hade en bra dag i Mellringe Bollhall i går. Ladies Night Cup avslutade traditionsenligt (numera) damernas futsalsäsong och Söders damer tog sig för femte gången till final. Framgångarna slutade dock inte där. Vinst även i finalen mot Rynninge innebar en perfekt avslut på årets inomhussäsong och dessutom 7.500 kronor till klubbkassan.

Årets futsalsäsong har faktiskt varit minst sagt bra för klubbens inomhusspecialister. På vägen till DM-finalen radade lagt upp enbart segrar med undantag för den första gruppspelsmatchen då Eker klarade oavgjort. Men sedan rullade vinstmaskinen igång med fyra segrar i gruppspelet och ytterligare tre i DM-slutspelet på vägen till årets DM-medaljer.

Final ÖSK Söder Rynninge 2-0

I skuggan av Söderdamernas representationslag svarade även ÖSK Ungdoms två flicklag för riktigt bra prestationer.

F02:orna hade ”oturen” att hamna i en riktigt bra grupp och fick bara en poäng med sig från gruppspelet. Det var i och för sig mot Söderdamernas blivande semifinalmotsåndare från IFK Hallsberg. I placeringsmatchen besegrades de sedan Grönbo IF med minst sagt klara 5-0.

F03:orna gjorde en riktigt bra turnering och tog sig inte bara vidare till åttondelsfinalen. I denna besegrades Sturehov innan de i  kvartsfinalen mötte Sköllersta. Trots ledning tack vare det första målet blev årets DM-finalister (givetvis) för svåra. Jag såg två av lagets gruppspelsmatcher och blev riktigt imponerad av vad 03:orna presterade mot motståndare som i allmänhet var fysiskt överlägsna.

F03:orna hade även segraren i cupens Shootout-tävling i sitt lag. I denna gäller det att med ett välriktat skott träffa ribban, vilket inte är så lätt. Detta lyckades Cornelia Karlsson med två gånger om och kunde därmed inkassera ett personligt pris på 200 kronor samt en smörgåstårta från Lill-Annas Bageri, som är så stor att den lär räcka till hela laget.

ÖSK Söder Dam: Vinnare av #LNC2018
Lillån FK: Fem finaler tre vinster
Lillån FK: Ungdomarna tar för sig!
Lillån FK: All Star Team 2018
ÖSK Ungdom F03: Magiskt underhållande seniordebut i Ladies Night Cup
ÖSK Ungdom F02: Ladies Night – hur gick det?

Cornelia Karlsson var bäst på att pricka ribban. (Foto: Lillån FK).

Tillägg: Cupens arrangör Leif Järnqvist sammanfattar intrycken från årets turnering.
Lillån FK: Ladies Night Cup 2018