Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal-DM: Dags för damerna

Idag har herrseniorerna gjort upp om de fyra semifinalplatserna i årets DM-turnering. ÖSK Futsal var som väntat ett av de lag som tog sig vidare. De besegrade Sturehov med 6-2.

Lördagen blir damernas dag. I ungdomsklasserna går man direkt på finalerna så i de yngre klasserna blir det inga semifinaler i år. Damerna får alltså ta hand om Idrottshuset på egen hand och först ut är ÖSK Söder och Skyllbergs IK i en match som börjar kvart över fyra.

Slutspelet i damklassen blir i mångt och mycket en repetition av vad som redan utspelats under kvalomgångarna. Fem av sex lag från damernas div 1 deltar tillsammans med två lag från div 2. Den åttonde platsen tas av RIG Örebro Futsal Club som deltar i en av förbundsserierna. Det gör i och för sig även Sköllersta IF men de har även spelat i den den lokala kvalserien. Det är därför som två lag från div 2 fått en plats i slutspelet.

ÖSK Söder har på sin lott alltså fått Skyllbergs IK. Då lagen möttes i kvalgruppen vann Söder med 6-2. Det mesta talar för att Söder med en förhållandevis rutinerad trupp skall kunna återupprepa segern.

Till DM-slutspelet har ÖSK Söder kallat följande Matchtrupp: Stina Koskilampi (mv), Ebba Lundkvist, Emma Petterson (oklart om det är d.y. eller d.ä.), Sara Sandberg, Klara Thorsén, Hannah Uhlan, Agnes Anderssom, Anna Meijer, Olivia Puhls, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Caroline Zandén (k) och Emma Tivemo.

Om Söder vinner sin match kan man med fördel sitta kvar och även se mötet mellan RIG och Garphyttan. Det är nämligen segraren i den matchen som Söder i så fall för möta i semifinalen på söndag förmiddag.

ÖSK Söder Dam: Futsal-DM på schemat!

Slutresultatet i gruppspelet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.