Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen futsal 2017

Örebrocupens första gruppspelsdag resulterade i tre lag som gick vidare till lördagens semifinaler. För bedriften svarade ÖSK Ungdom som i klassen F14/15 hade fyra lag anmälda i den lite tunna äldsta flickklassen. Ett av de yngre flicklagen från F03 tog sig till semifinal och får i den möta Västeråslaget Gideonsberg. I den andra semifinalen gör de två lagen från de ett år äldre F02:orna upp om vem som kommer att få möta Gideonsberg i finalen (för så blir det väl).

ÖSK F02 lag svart hade Gideonsberg i sin gruppspelsgrupp och förlorade den matchen med 2-0. Vilket i och för sig inte säger mer än att Gideonsberg nog har ett rätt bra lag.

Sämre gick det för pojkarna i klassen P03. Laget från ÖSKs U-trupp gick visserligen till slutspel och vann sin åttondelsfinal mot IK Sturehov lag röd med 1-0. Men sedan tog det stopp. I kvartsfinalen stod Rynninge IK för motståndet. Efter oavgjort vid full tid vann Rynninge till slut efter straffar med 8-7.

I eftermiddag avgörs gruppspelet i klass P15 – också det en rätt tunn klass med bara 12 anmälda lag. Av dessa kommer 4 från ÖSK Ungdom. Eftersom det verkar som om ett av ÖSK-lagen kommer från U-truppen skulle det förvåna mig om de inte tar sig till en plats i A-slutspelet. De spelar väl egentligen inte futsal på allvar, men är tillräckligt bra för att fixa en semifinalplats ändå, tror jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.