Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen futsal 2017

I morgon (onsdag) och fram till och med lördag kommer årets Örebrocup i futsal att avgöras. Gruppspelen avgörss under de tre första dagarna innan semifinaler och finaler spelas lördagen den 30 december. Alla matcher spelas i Idrottshuset (gamla och nya) så man har allt på ett och samma ställe. Bra både för lag, ledare och publik.

Totalt deltar 149 lag i turneringen. Av dessa kommer 26 stycken från ÖSK Ungdom som är den klubb som har flest anmälda lag. FÖr ÖSKs del är det väl främst U-lagen i pojkklasserna P13, P14 och P15 samt de fyra anmälda flicklagen i den sammanslagna klassen F14/15 som kan vara intressanta att kolla in.

För pojklagens del är nog turneringen i och för sig inte så viktig. De deltar inte i DM-klasserna och tar nog mest av allt Örebrocupen som en kul grej. Men de är så pass duktiga fotbollsspelare så de bör ändå kunna hävda sig bra. För flickorna i klasserna F02 och F03 får turneringen i första hand fungera som en repetition inför DM-finalerna som spelas i början januari. Jag tror dock att flicklagen inte är toppade utan att man försökt får så jämna lag som möjligt. Man gör ofta så.

På onsdagen avgörs gruppspelet för P13 och F14/15. I elden under onsdagen är U13-laget samt två breddlag i pojkarnas klass samt de fyra lagen i den äldsta flickklassen.

Som vanligt kan det nog vara en intressant turnering att kolla för den som har tid och lust under mellandagarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.