P16: DM-vinst för ÖSK

ÖSK U16 – DM-segrare 2016.

Även om det började lite darrigt med ett baklängesmål redan efter fyra minuter kändes greppet om årets DM-medaljer i klass P16 ändå rätt säkert. ÖSK hade innan Karlslund gjorde sitt mål redan skapat några chanser och det tog bara några minuter till innan ÖSK hade kvitterat. Joel Andersson Segerlind nickade in ett inlägg från ?.

Lite senare drev Joel upp bollen från sin mittfältsposition. Några meter från straffområdesgränsen sköt han ett skott som slank in vid ena stolpen. Så var ordningen återställd. Innan halvleken var över ökade sedan Marcus Kanto på till 3-1 genom en frispark som gick ribba in.

Efter en knapp halvtimmes spel blev det ett längre uppehåll efter det att ÖSKs målvakt Jacob Nilsson drabbats av en hjärnskakning efter en sammanstötning med en av KIFs anfallare. Jacob låg kvar på planen i ca. 25 minuter innan en ambulans var på plats för transport till USÖ. Vi hoppas att det trots allt inte var någon allvarligare skada för Jacob.

Marcus Kanto som skulle bli tremålsskytt innan matchen var över ökade på ÖSKs målskörd till fyra när han efter 10 minuter in i andra halvlek kunde öka på till 1-4. Hockeyassist till Nadir Ayeva som lade upp bollen fint för Aklam Mutebli. Aklams skott var dock helt misslyckat, men inte värre än att Marcus Kanto som dök upp utanför bortre kunde fösa bollen i mål. Målskyttet för Marcus del avslutades med ett pressat skott efter en framspelning av Anton Ingves. Den senare gjorde sedan matchens sista mål med några minuter kvar att spela efter det att flyttats ned som högerback. Ändå dök han upp vid Karlslunds vänstra målstolpe och knackade in en boll som KIF-målvakten inte riktigt fått grepp på.

En väl genomförd match av ÖSK som visade, att när man kan mönstra det starkaste laget, så är det inte någon tvekan om vilket lag som är bäst bland distriktets 16-åringar. Kul även att se att det var så många 02-or som var med och gjorde bra ifrån sig. Kvällens bästa spelare hos ÖSK var nog 02:an Joel Andersson Segerlind tillsammans med tremålsskytten Marcus Kanto. Den senare har fått flytta fram ett snäpp på planen och spelar nu i vad man väl skulle kunna kalla Besara-rollen – något som passar honom alldeles utmärkt.

Matchfakta (80 min):
04. 1-0 Albin Engwall
07. 1-1 Joel Andersson Segerlind
14. 1-2 Joel Andersson Segerlind
33. 3-0 Marcus Kanto (frispark direkt i mål)
50. 1-4 Marcus Kanto (Aklam Mutebi)
55. 1-5 Marcus Kanto (Anton Ingves)
74. 1-6 Anton Ingves

Laguppställning (4-4-1-1): Jacob Nilsson (29) – Gabriel Moshél (72), Sebastian Forsberg, Helmer Andersson (k, 68), William Björnsson – Jonathan Rasch (56), Anton Ingves, Joel Andersson Segerlind, Aklam Mutebi (61) – Marcus Kanto (73) – Nadir Ayeva (77)
Ersättare: Gustav Leijon (mv, 29), Niclas Bergmark (56), Herman Ragnarsson (61), Olle Brorsson (68), Alexius Vestlund Bergquist (72), Adam Lindström (73), Rasmus Gustavsson Engdahl (77)