Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Ny sexpoängsmatch väntar


Det skiljer visserligen ”bara” fem poäng mellan ÖSK Söder och eftermiddagens motståndare från Töckfors IF, men jag kallar det en sexpoängsmatch ändå. ÖSK Söders damer behöver avlägsna sig från det hemska nedflyttningsstrecket och Töcksfors kravla sig över detsamma. Båda sakerna möjliga beroende på vem som vinner. Ett oavgjort resultat är det väl ingen som tjänar på egentligen. Eller kanske – Söder kan ju i så fall hålla avståndet till Töcksfors oförändrat, men det finns ett lag till som vill ta sig över strecket. Så egentligen så är det väl bara seger som räknas som ett godkänt resultat i dagens match.

Eftermiddagens kombattanter kommer till match med lite olika minnen från den senaste serieomgången. Töcksfors har säkert bra minnen efter sin hemmaseger med 1-0 över Rössö, som i år visat sig vara ett stabilt mittenlag i serietabellen. ÖSK Söder har mindre positiva minnen efter att ha åkt på en ordentlig stjärnsmäll i Grästorp, där hemmalaget Gauthiod vann med 5-0.

Till den här omgången kan dock ÖSK Söder glädja sig över att få tillbaka mer eller mindre en halv startelva – spelare som av olika anledningar saknades i den förra omgången. Det bör alltså vara ett betydligt starkare lag som startar i eftermiddag. Med i truppen finns bland annat en hemflyttad Hannah Uhlan och en inlånad (från KIF Örebro) Emma Lindén. Hannah säger ju själv att hon är i bra form och Emma som tränar med Örebros damallsvenska lag har ju vid tidigare tillfällen visat att hon har en hel del att ge till Söders anfallsspel.

ÖSK Söder Dam: Töcksfors hemma

Följande Matchtrupp har kallats: Lisa Davidsson (mv, F02), Hanna Persson, Emma ”Maggan” Pettersson, Ejla Wennerholm (F02), Sara Sandberg, Wilma Franssila (k), Amanda Hanna, Hannah Uhlan, Silvia Erkisi, Agnes Andersson, Matilda Olaisson (F02), Olivia Puhls, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Vanessa Mujic, Emma Tivemo och Emma Lindén.



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.