Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P17/00: Tre ÖSKare på planen

Då P17-landskampen mot Norge avslutades igår innehöll det svenska landslaget tre spelare från ÖSK. Något sådant kan väl knappast ha hänt tidigare. Debuterande målvakten Simon Gustafsson och Martin Trinh spelade från start och fick båda full matchtid. Adam Bark blev inbytt i slutminuterna i vad väl såg ut som en ersättning på grund av skada. Adam spelade ju hela den första matchen och tanken var nog i och för sig inte att han skulle in i den andra. Men ändå, tre på planen samtidigt – det var ett väldigt gott betyg för ÖSKs talangutvecklare.

Matchen mot Norge slutade oavgjord 0-0. Simon gjorde bra ifrån sig i målet även om jag ibland blev lite nervös över att se hans lite snäva passningar till lagkamraterna i backlinjen. Men det gick ju bra.

För det svenska laget återstår nu en match i turneringen. I morgon (måndag) möter Sverige Rumänien. Matchen är planerad på Grenadjärvallen. Väderleksutsikterna inför morgondagen är dock inte de bästa med ett förutspått regnväder. Den första G-vallsmatchen fick ju flyttas på grund av att planen då inte ansågs hålla efter torsdagens nederbörd. Det kan bli likadant i morgon om väderprognosen stämmer.

SvFF: Mållöst mot Norge i Nora
NA: ÖSK-målvakten höll nollan i landslagsdebuten – mållöst mot Norge i Nora

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.