Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2017/18: ÖSK presenterar ny tränare

Vaktombyte på gång.


ÖSK har kallat till en presskonferens idag kl 14:00 på Behrn Arena.
– Klubben kommer då att presentera sin nya huvudtränare, skriver man i en kortare avsiktsförklaring.

NA uppger i anslutning till nyheten, att Alexander Axén kommer att göra sin sista match som huvudansvarig på söndag i bortamatchen mot GIF Sundsvall, samt att Axel Kjäll därefter tar över ansvaret för A-laget från om med måndag.

Med den lösningen kommer Axel Kjäll faktiskt att få en viss uppstartningstid innan huvudansvaret testas för första gången i en allsvensk match. Den 28 augusti – dagen efter Sundsvallsmatchen – möter ÖSK Ervalla i en DM-match. I de matcherna spelar ÖSK normalt med ett lag med U21-karaktär och de brukar hur som helst coachas av Axel.

Därefter är det ett kortare landslagsuppehåll och ÖSKs nästa allsvenska match spelas först den 10 september, då Malmö FF kommer till Örebro och Behrn Arena. Så på så sätt är det faktiskt rätt lyckat att genomföra tränarbytet efter Sundsvallsmatchen.

ÖSK: ÖSK kallar till presskonferens
NA: ÖSK kallar till presskonferens – presenterar sin nya huvudtränare

NA skriver vidare, att man kommer att direktsända från presskonferensen. Betalväggat, antar jag. De brukar ju göra på det viset. Dessutom kommer ÖSK att sända konferensen live via sin Facebooksida.

Jag antar, att efter det att Axel Kjäll ryktats fram som huvudkandidat så blev situationen ohållbar för ÖSK-ledningen. Det gick inte att hålla på tränarbytet längre eftersom den nya tränaren redan finns tillgänglig i den egna organisationen.

Frågor som måste lösas i samband med tränarbytet är

  • blir Alexander Axén kvar i organisationen i någon funktion, kommer han att hemförlovas eller kommer hans anställning att upphöra med eller mindre omgående.
  • efter det att Axel Kjäll tar över som huvudtränare behöver klubben en ny assisterande tränare. Finns en person redan tillgänglig för denna uppgift eller kommer man att tvingas att jobba med en tillfällig lösning tills vidare.
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.