Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Rinne till Ålborg

Jacob Rinne med ÖSKs målvaktstränare Robert Axelsson.


Redan efter ett år i Belgien byter ÖSKs föredetting Jacob Rinne klubb. Han lämnar sin hittillsvarande klubb AA Gent och ansluter till nordjylländska AaB Fodbold från Ålborg. Aab kom förra året på 8:e plats i den 14 lag starka danska förstaligan. I år har starten inte varit så bra. Efter fem omgångar ligger de näst sist med bara tre poäng efter tre oavgjorda matcher.

Enligt klubbarna har AaB skrivit ett femårsavtal med Rinne och man ser honom alltså som ett framtidsnamn.

För ÖSKs del innebär nog detta att eventuella förhoppningar att det skall komma in några extrapengar från någon ”framgångsklausul” kan skrinläggas. Inte heller några vidareförsäljningspengar verkar troliga. Sådana beräknas i och för sig på olika sätt, men vanligast är att den ursprungliga köpeskillingen räknas bort och det är väl inte troligt att Gent fick mer betalat av AaB än vad de själva betalade till ÖSK för övergången.

Däremot skall väl den solidaritetsersättning som uppstår vid internationella spelarövergångar betalas ut. Denna skall enligt reglerna uppgå till 5 % av övergångssumman. Pengar som i första hand lär hamna hos Laxå och BK Forward. Eventuellt kan det väl bli en mindre och på det hela taget obetydlig slant till ÖSK också från den källan.

KAA Gent: Jacob Rinne naar Deense Aalborg
AaB Fotbold: AaB køber svensk målmand i Gent
De Morgen: Aalborg verlost AA Gent van Jacob Rinne Kritisk artikel (på flamländska) om Rinne tid i Belgien.

Jacob Rinne i ny klubbdress (Foto AaB).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.