Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bärkroth till Polen?

IFK Norrköping verkar inför omstarten av Allsvenskan att bli av med ett av sina farligaste anfallsvapen. Deras tekniska högerbräddare Niklas Bärkroth tycks vara på väg att slutföra en övergång till en polsk klubb, enligt uppgift Lech Poznan. Övergången skall vara nära förestående. En övergång som väl bör glädja bland andra Logi Valgardsson.

Till skillnad mot Sverige så har Polen en väl tilltaget sommarfönster som sträcker sig från den 14 juni till den 31 augusti, så övergången kan ske omgående. I Sverige med ett kortare sommarfönster mitt i säsongen är övergångar bara möjliga under perioden 15 juli till den 8 augusti. Om Norrköping säljer Bärkroth, som har ett halvt år kvar av sitt kontrakt, får de alltså lov att vänta några veckor innan de har en ersättare i laget. Eftersom Lech Poznan, precis som Norrköping går in i W
Europacupens första omgång, lär polackerna vilja ha klart med övergången så snabbt som möjligt.

Norrköpings Tidningar: Nytt steg klart för Bärkroth?


Medan jag är inne på ämnet IFK Norrköping konstaterar jag dessutom, att det är idag som lottningen av UEFAs europacuper skall genomföras. Norrköping går in i den första omgången i Europa League och skall spela den första matchen den 29 juni och den andra den 6:e juli. Deras lottning (hemma/borta) för den första matchen, samt resultatet från denna, kan eventuellt komma att påverka vilken trupp de anser att de kan sända till Örebro för den allsvenska återstarten den 2 juli.

Tillägg. Lottningen är nu klar. Norrköping möter Prishtina från Kosovo och de får börja hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.