U17: Skrällseger mot Änglarna

ÖSK U17 har ärligt sagt inte haft någon bra vårsäsong. Laget kom till hemmamatchen mot IFK Göteborg med den blygsamma poängskörden 10 poäng efter 11 omgångar (11V, 1X, 7F). Motståndarna IFK Göteborg låg samtidigt tvåa i serien med 25 poäng. ÖSK hade dessutom problem med sin matchtrupp eftersom flera av de ordinarie spelarna saknades.

Inte utvecklades matchen speciellt bra heller även om ÖSK lyckades hålla den mållös fram till halvtidsvilan. Då hade man dessutom tvingats byta en av sina försvarsspelare i den backlinje, som inte var ordinarie ens till att börja med. Några minuter efter omstarten blev det sedan dags att göra ytterligare ett byte i försvarslinjen.

IFK tog sedan ledningen på straff efter 56 minuter. Då borde det enligt alla fotbollsregler ha varit kört. Men inte den här gången. Minuten senare står det 1-1 efter det att Odilon Sangwa utnyttjat en långboll från försvaret över Göteborgs backlinje. Primitivt – men ibland även effektivt.

Efter kvitteringen tryckte IFK på för ett avgörande mål, men ÖSK kunde hålla resultatet oavgjort. Ända tills den 88:e minuten, då Helmer Andersson nickade in 2-1 på sin egen målvaktsretur efter en frispark slagen av Malcolm Stolt. Som grädde på moset gjorde sedan inbytte U15-spelaren Niclas Eriksson Bergmark 3-1 framspelad av Odilon.

Lagets hemsida: Matchreferat ÖSK U17 – IFK Göteborg U17

56. 0-1 IFK Göteborg (straff)
57. 1-1 Odilon Sangwa (Lucas Parkedal Stenfelt)
88. 2-1 Helmer Andersson (Malcolm Stolt)
92. 3-1 Niclas Eriksson Bergmark (Odilon Sangwa)

Startelva (4-1-4-1 tror jag): Martin Andersson – Lucas Parkedal Stenfelt, Carl Henning (49), Helmer Andersson, Gabriel Moshél (27, U16) – Dennis Koss – Malcolm Stolt, Lukas Julher (82), Gabriel Yildiz (83), Samuel Nielsen – Odilon Sangwa
Avbytare: Simon Gustavsson (mv), Algot Strömberg (27, U16), Dino Salcinovic (49, U16), Niclas Eriksson Bergmark (82, U15) och Joel Andersson Segerlind (83, U15)

En match återstår innan det blir sommarvila/laddning inför Gothia Cup. Det är mot IFK Norrköping som man möter på bortaplan den 21 juni.